Τρεις μέρες μετά τον θρίαμβό του στο Roland Garros, το οποίο κατέκτησε για 14η φορά στη θρυλική καριέρα του πανηγυρίζοντας τον 22ο τίτλο Grand Slam, ο Ράφα Ναδάλ αναφέρθηκε στο πώς αυτή η επιτυχία ήρθε χάρη στη βοήθεια που πήρε τις ενέσεις αναισθησίας που έκανε στο πόδι του, απαντώντας και στο αν θα συνεχίσει να αγωνίζεται.

Ο 36χρονος Ισπανός είχε σοβαρό θέμα με το πόδι του, εξηγώντας τώρα σε δηλώσεις του τι συνέβαινε σε αυτό κατά τη διάρκεια του τελικού του Roland Garros.

«Μετά τον αγώνα με τον Μουτέτ στον 2ο γύρο κούτσαινα άσχημα. Ακόμα δεν είχα αρχίσει να κάνω ενέσεις αναισθησίας. Μετά απ’ αυτό, καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως δεν θα μπορούσα να συνεχίσω στο τουρνουά αν δεν το κάναμε, γιατί η κατάσταση συνεχώς χειροτέρευε. Πήραμε την απόφαση να κάνουμε ενέσεις στο νεύρο και ήταν μια καλή απόφαση, γιατί αν δεν το είχαμε κάνει δεν θα έφτανα ποτέ μέχρι εδώ», τόνισε αρχικά ο Ναδάλ και συνέχισε.

«Οι ενέσεις αυτές μπλοκάρουν τα αισθητήρια νεύρα από απόσταση. Αν τα κινητικά νεύρα είναι μουδιασμένα, δεν θα μπορείς να κουνήσεις το πόδι σου. Ούτε αυτό είναι ακριβές, γιατί υπάρχουν μέρες που το μούδιασμα είναι μικρότερο. Για παράδειγμα χθες στον τελικό τα δάχτυλα των ποδιών μου είχαν κοιμηθεί και η αίσθηση ήταν χειρότερη, αλλά πρέπει να μπορείς να ελέγχεις τον αστράγαλό σου. Συνέχισα να τον ελέγχω σε μεγάλο βαθμό και ήμουν σε θέση να αγωνιστώ».

Ο Ράφα Ναδάλ

Η θεραπεία θα κρίνει το αν θα συνεχίσει

Όσο για το αν θα συνεχίσει ή θα βάλει τέλος στη σπουδαία καριέρα του, ο Ισπανός θρύλος του τένις είπε: ««Το δυσκολότερο είναι να μην μπορείς να προπονείσαι από μέρα σε μέρα. Για παράδειγμα, πέρσι μετά το Roland Garros κούτσαινα για 2,5 εβδομάδες. Δεν μπορούσα ούτε να κατέβω τις σκάλες. Τελικά, όταν σταμάτησα να παίζω για λίγο, για ενάμιση μήνα περίπου, δεν είχα πρόβλημα στην καθημερινότητα μου και σταμάτησε να με πονάει. Αυτό δεν είναι τίποτα σε σχέση με αυτό που νιώθω όταν προπονούμαι και όταν αγωνίζομαι.

Ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Να πραγματοποιήσω παλμική ραδιοσυχνότητα στο νεύρο και να προσπαθήσω να δημιουργήσω την αίσθηση που έχω όταν παίζω με μουδιασμένο πόδι. Προσπαθούμε να το κάνουμε μόνιμο αυτό. Αν λειτουργήσει, θα αφαιρέσουμε την αίσθηση από τα αισθητικά νεύρα του ποδιού και αυτός θα είναι σημαντικός παράγοντας. Έχουμε δει ήδη ότι μπορώ να παίξω όταν μπλοκάρεται η αίσθηση από απόσταση. Αν καταφέρουμε να πετύχουμε αυτή τη θεραπεία και να επηρεάσουμε μόνιμα τη συμπεριφορά του νεύρου, τότε θα μπορέσω να συνεχίσω να παίζω. Είμαι αισιόδοξος πως όλα θα πάνε καλά».

Πηγή: newsbeast.gr