Εντός της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί σύμφωνα με πληροφορίες στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα προβλέπει την άρση των κωλυμάτων που έχουν ανακύψει αναφορικά με την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση πριν το Πάσχα, αλλά μια σειρά από τεχνικές δυσκολίες παρέτειναν την προθεσμία. Μόλις την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε μια ακόμη σύσκεψη στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το θέμα αυτό, ενώ ακολούθησε η παρουσίαση του σχεδίου εξυγίανσης στην αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή που έδωσε τη συγκατάθεσή της για το σχέδιο νόμου.

Θυμίζουμε ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας τέλη Μαρτίου στη γενική συνέλευση των εργαζομένων των ναυπηγείων ξεκαθάρισε πως «το ναυπηγείο Ελευσίνος δεν πρόκειται να κλείσει, τελεία και παύλα. Είναι απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσουμε το σχέδιο της εταιρείας ONEX. Θα πείτε, έχουμε καθυστέρηση πολλούς μήνες και θα έχετε 100% δίκιο». Αναφερόμενος μάλιστα στο σχέδιο εξυγίανσης τόνισε πως η αμερικανική κυβέρνηση έχει δώσε ισχυρές δεσμεύσεις ότι θα συμμετάσχει στο εγχείρημα της ONEX, χρηματοδοτώντας το εμπορικό κομμάτι και συνεχίζει τη συζήτηση με το Πολεμικό Ναυτικό για τα προγράμματα των κορβετών.

Πηγή: newsbeast.gr