Ο διαιτητής του Άρης-ΠΑΟΚ, Μπας Ναιχάους μίλησε σε ολλανδικό Μέσο και στάθηκε στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Ο Ολλανδός διαιτητής έδωσε συνέντευξη σε Μέσο της πατρίδας του και μοιράστηκε την εμπειρία του από το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

«Έχουν δύο εισόδους για την είσοδο των παικτών και στο ημίχρονο χρησιμοποιήσαμε την ίδια είσοδο με τον ΠΑΟΚ. Αλλά το ξέραμε αυτό. Τελικά, ήταν καλό που δεν ξέρουμε ελληνικά. Αλλά καταλάβαμε κάποια πράγματα από την υποδοχή. Αργότερα, οι ομάδες συναντήθηκαν σε αυτό το σημείο.

Η απόφαση για το πέναλτι ήταν δικαιολογημένη, το έλεγξε και ο VAR, οπότε δεν υπάρχει συζήτηση για αυτό. Τουλάχιστον αυτό πιστεύουμε εμείς».

Για τις κίτρινες κάρτες είπε: «Είμαι γνωστός ως διαιτητής που ανέχεται πολλά, αλλά δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς με αυτές τις παραβάσεις. Δεν μπορώ να θυμηθώ πότε ήταν η τελευταία φορά που έβγαλα κίτρινη κάρτα στην Ολλανδία».

Για το ντέρμπι: «Η ιδιοσυγκρασία των παικτών και των προπονητών είναι πολύ μεγάλη. Ήταν ένα ταχαρώδες παιχνίδι από το ξεκίνημα. Το Φέγενορντ – Άγιαξ έχει και αυτό έντονα συναισθήματα, αλλά αυτό το ματς ήταν κάτι διαφορετικό πιο έντονο, πιο επιθετικό. Διαμαρτύρονταν σε κάθε μου απόφαση. Σκέψου τι θα γινόταν εάν το γήπεδο ήταν γεμάτο.

Νομίζω ότι ήταν μία εξαιρετική εμπειρία. Στην Ελλάδα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 21:00 λόγω του κορωνοϊού, αλλά βλέπαμε τους οπαδούς του Άρη να πανηγυρίζουν στα μπαλκόνια ανάβοντας πυρσούς.

Για το πως βρέθηκε στο ντέρμπι: «Μου ήρθε ένα αίτημα από τον Κλάτενμπεργκ, τον παλιό Άγγλο διαιτητή, ο οποίος είναι ο επικεφαλής της ελληνικής διαιτησίας. Φέρνουν συχνά ξένους διαιτητές για τα σημαντικά παιχνίδια και αντιλαμβάνομαι γιατί. Όλη την εβδομάδα ο Τύπος και οι οπαδοί μίλαγαν για αυτό το παιχνίδι. Το παρατήρησα και τη Δευτέρα. Όλοι ασχολούνται με τον διαιτητή. Εγώ επειδή είμαι ξένος, δεν κατάλαβα κάτι παραπάνω και για αυτό διαιτήτευσα με μεγαλύτερη άνεση».

Πηγή: gazzetta.gr

Πηγή: newsbeast.gr