Συνελήφθη ο 82χρονος άνδρας της της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημοκρατικής Νάνσι Πελόζι, Πολ, ο οποίος οδηγούσε μεθυσμένος και ενεπλάκη σε τροχαίο με έναν ελαφρά τραυματία.

Στον Πολ Πελόζι επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ημερών, αλλά και πρόστιμο 6.800 δολαρίων, αφού παραδέχτηκε την ενοχή του ότι προκάλεσε τραυματισμό, καθώς οδήγησε μεθυσμένος στην Κομητεία Νάπα της Καλιφόρνιας.

Ο 82χρονος θα αποφύγει την επιβολή περαιτέρω φυλάκισης, καθώς ο δικαστής τού αναγνώρισε τις τέσσερις ημέρες που παρέμεινε φυλακισμένος, μετά τη σύλληψή του και τον διέταξε να εργαστεί συνεχόμενα για οκτώ ώρες παρέχοντας κοινωνική εργασία, για τη μία ημέρα φυλάκισης που απομένει, σύμφωνα με τη δικηγόρο του Αμάντα Μπέβινς.

Η Μπέβινς κατέθεσε την παραδοχή της ενοχής του Πελόζι, για λογαριασμό του πελάτη της, στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κομητείας της Νάπα. Ο κατηγορούμενος επέλεξε να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο για τη διαδικασία, καθώς η παρουσία του δεν ήταν απαραίτητη από το νόμο, σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters.

Σύμφωνα με την Αστυνομία η Porsche που οδηγούσε ο Πελόζι, που είναι διευθυντικό στέλεχος στον τομέα της επένδυσης οικονομικών κεφαλαίων, συγκρούστηκε με ένα τζιπ, όταν προσπάθησε να διασχίσει έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο.

Η σύζυγος του, που εκλέγεται στην Καλιφόρνια, βρίσκονταν στο Ροντ Άιλαντ, όταν έγινε η σύγκρουση για μία ομιλία της, στην τελετή αποφοίτησης στο πανεπιστήμιο Brown University.

Υπό το πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τους εισαγγελείς για την εξεύρεση συμβιβασμού στην υπόθεση, ο δικαστής Τζόζεφ Σόλγκα δέχθηκε χθες την παραδοχή ενοχής του Πολ Πελόζι για τη διάπραξη απλού πλημμελήματος και την πρόκληση τραυματισμού υπό την επήρεια αλκοόλ.

Πηγή: newsbeast.gr