Η fast track διαδικασία της φάσης των ομίλων του 2ου Nations League, που διήρκησε τους τρεις μήνες του εφετινού φθινοπώρου, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (18/11) με τα ματς της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής, που οριστικοποίησαν και τον τελικό «χάρτη» της διοργάνωσης.

Στο Final-4 (Nations League Finals) για τη διεκδίκηση του 71 εκατοστών αργυρού τροπαίου, προκρίθηκαν οι νικήτριες των τεσσάρων ομίλων της League A: Η Ιταλία, το Βέλγιο, η Γαλλία και η Ισπανία.

Οι τέσσερις ομάδες θα διεκδικήσουν το κύπελλο σε περίπου 11 μήνες από σήμερα, ήτοι από τις 6 Οκτωβρίου (ημιτελικοί) έως τις 10 Οκτωβρίου 2021 (μικρός και μεγάλος τελικός), με πιθανότερη έδρα της τελικής φάσης τα γήπεδα της Ιταλίας, η οποία έχει ήδη προτείνει στην UEFA να αναλάβει το Final-4.

Η κλήρωση της τελικής φάσης και τα ζευγάρια και τη σειρά των ημιτελικών, θα πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου 2020 κατά την επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας.

Αξίζει να επισημανθεί πως η UEFA σε συνεργασία με τη FΙFA, έχουν αποφασίσει οι τέσσερις νικήτριες ομάδες της League A, να κληρωθούν σε ομίλους 5 και όχι 6 ομάδων, στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν και με άλλα παιχνίδια, λόγω της παρουσίας τους στο Nations League Finals.

Η μοναδική «εκκρεμότητα» είναι η τελευταία θέση του υποβιβασμού στη League B, από τον 4ο όμιλο της League A, καθώς μένει να αποφασίσει η UEFA για την τύχη του αγώνα Ελβετία-Ουκρανία, που δεν πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (17/11), καθότι όλη η ουκρανική αποστολή είχε μπει σε καραντίνα.

Αν οι Ουκρανοί θεωρηθούν «υπαίτιοι, μη τέλέσης του αγώνα», όπως συνέβη νωρίτερα την Τετάρτη (18/11) στην απόφαση που έβγαλε η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA για τη Νορβηγία (και την «απουσία» της από το ματς με τους Ρουμάνους) θα υποβιβαστούν στη League B.

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) σας παρουσιάζει αναλυτικά τον τελικό «χάρτη» του 2ου Nations League, τις ομάδες που κέρδισαν την άνοδό τους στις αμέσως επόμενες Leagues, εκείνες που υποβιβάστηκαν, αλλά κι τις τέσσερις Εθνικές Ομάδες από τη League C, που θα δώσουν play-outs για να αποφύγουν τον υποβιβασμό τους στη League D.

Αναλυτικά όλη η τελική σειρά του 2ου Nations League:

Νικητές των 4 ομίλων της League A που θα συμμετάσχουν στο Nations League Finals:

1ος Όμιλος: Ιταλία
2ος Όμιλος: Βέλγιο
3ος Ομιλος: Γαλλία
4ος Όμιλος: Ισπανία

Υποβιβάζονται από τη League A, στη League B:

1ος Όμιλος: Βοσνία
2ος Ομιλος: Ισλανδία
3ος Όμιλος: Σουηδία
4ος Όμιλος: Ελβετία ή Ουκρανία

Προβιβάζονται από τη League B, στη League A:

1ος Όμιλος: Αυστρία
2ος Όμιλος: Τσεχία
3ος Όμιλος: Ουγγαρία
4ος Όμιλος: Ουαλία

Υποβιβάζονται από τη League B, στη League C:

1ος Όμιλος: Β. Ιρλανδία
2ος Όμιλος: Σλοβακία
3ος Όμιλος: Τουρκία
4ος Όμιλος: Βουλγαρία

Προβιβάζονται από τη League C, στη League B:

1ος Όμιλος: Μαυροβούνιο
2ος Όμιλος: Αρμενία
3ος Όμιλος: Σλοβενία
4ος Όμιλος: Αλβανία

Οδηγούνται σε Play-outs υποβιβασμού από τη League C, στη League D (24/25 Μαρτίου 2022 και 28/29 Μαρτίου 2022 οι αγώνες):

1ος Όμιλος: Κύπρος
2ος Όμιλος: Εσθονία
3ος Όμιλος: Μολδαβία
4ος Όμιλος: Καζακστάν

Προβιβάζονται από τη League D στη League C:

1ος Όμιλος: Ν. Φερόε
2ος Όμιλος: Γιβραλτάρ

Πηγή: newsbeast.gr