Δέκα πτώματα, πιθανώς ανθρώπων που προσπαθούσαν να φτάσουν δια θαλάσσης στην Ευρώπη, εντοπίστηκαν στις ακτές του Σαλ, ενός από τα νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Οι σοροί εντοπίστηκαν σε περιοχή στην οποία η πρόσβαση είναι δύσκολη, αλλά οι αρχές καταβάλλουν προσπάθειες να περισυλλέξουν τα πτώματα για να προσφέρουν στους νεκρούς μια αξιοπρεπή ταφή, σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι αρμόδιες αρχές του αρχιπελάγους.

Ο εντοπισμός των νεκρών αυτών έπεται της προσάραξης την Κυριακή στο ίδιο νησί πλεούμενου που είχε αναχωρήσει από την Σενεγάλη και μετέφερε περίπου 60 Σενεγαλέζους και υπηκόους της Γκάμπια, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Οι ναυαγοί βρίσκονταν για αρκετές μέρες στη θάλασσα προτού διασωθούν και ένας από αυτούς πέθανε στη συνέχεια στο νοσοκομείο. Οι αρχές εκτιμούν ότι άγνωστος αριθμός ανθρώπων πέθανε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αυτού και ότι τα πτώματά τους πετάχτηκαν στη θάλασσα.

Το Πράσινο Ακρωτήρι, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 χιλιομέτρων από τη Σενεγάλη, βρίσκεται δυτικά της θαλάσσιας οδού που ακολουθούν οι μετανάστες ανοιχτά της Αφρικής για να φτάσουν στο ισπανικό αρχιπέλαγος των Καναρίων, που αποτελεί μια πύλη εισόδου στην ΕΕ ανοιχτά του Μαρόκου.

Τα Κανάρια έχουν καταγράψει τους τελευταίους μήνες συρροή προσφύγων από την Αφρική. Από τις αρχές του έτους, περισσότεροι από 16.700 μετανάστες έχουν φτάσει εκεί, ήτοι έντεκα φορές περισσότεροι από την ίδια περίοδο πέρσι, σύμφωνα με το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Η Σενεγάλη αντιμετωπίζει τις τελευταίες εβδομάδες ένα κύμα αναχωρήσεων και έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων των οποίων αγνοείται η τύχη, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη συγκίνηση στην κοινή γνώμη.

(φωτογραφία αρχείου)

Πηγή: newsbeast.gr