«Η σημερινή κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη δεν προσέφερε κάτι ουσιαστικό στο έργο της Εξεταστικής Επιτροπής» αναφέρουν πηγές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Όπως αναφέρουν «ήταν μια κατάθεση γεμάτη αοριστολογίες, χωρίς κανένα συγκεκριμένο στοιχείο ή απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα που του τέθηκαν».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ απέφυγε να πάρει θέση στο κρίσιμο ερώτημα αν το πολιτικό προσωπικό της χώρας θα πρέπει να εξαιρείται των παρακολουθήσεων, ενώ συντάχθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην υπόθεση Πιτσιόρλα, υποβαθμίζοντάς την.

Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία στηλιτεύει την τακτική του κ. Ανδρουλάκη να επιλέγει ο ίδιος τις ερωτήσεις που επιθυμεί να απαντήσει, υποβαθμίζοντας όπως λένε με αυτό τον τρόπο, τον θεσμό του βουλευτή. «Κατήγγειλε ότι δεν έγινε σεβαστή η ιδιότητα του, όμως απέφυγε επιμελώς να απαντήσει αν το πολιτικό προσωπικό της χώρας πρέπει να εξαιρείται από την άρση απορρήτου. Επιπλέον, είναι χαρακτηριστικό ότι δεν κατέθεσε ούτε μία πρόταση για την αναβάθμιση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Και προσθέτει: «Επισήμανε ότι δεν έχει στοιχεία πως η ΕΥΠ χρησιμοποιεί το predator, ενώ στην ερώτηση αν έχει στοιχεία για την εμπλοκή του Πρωθυπουργού, το μόνο που βρήκε να απαντήσει ήταν ότι «δεν είναι μάντης». Την ίδια στιγμή, υποβάθμισε τις ηχηρές αποκαλύψεις Ρουμπάτη για την παρακολούθηση Πιτσιόρλα, συντασσόμενος σε απόλυτο βαθμό με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι λυπηρό να δηλώνει ο αρχηγός του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος ενώπιον της Επιτροπής ότι είναι διατεθειμένος να απαντήσει στις ερωτήσεις βουλευτών, ανάλογα με το ποιο πρόσωπο τις θέτει, ευτελίζοντας έτσι το θεσμό του βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου».

Πηγή: newsbeast.gr