Έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ασκεί η Νέα Δημοκρατία έπειτα από την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα ότι ο Μιθριδάτης θα είναι υποψήφιος βουλευτής στον Νότιο τομέα της Αθήνας, κάνοντας λόγο για «ομοφοβικές» και «σεξιστικές» τοποθετήσεις του γνωστού τραγουδοποιού, τις οποίες έχει εκφράσει μέσα από αναρτήσεις του στο Twitter.

«O κ.Τσίπρας ανακοίνωσε με πανηγυρικό τόνο χθες την υποψηφιότητα του Μιθριδάτη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ επιβραβεύοντας τη στράτευση του εδώ και καιρό κάτω από τις κομματικές του σημαίες.

Για τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ προφανώς είναι αδιάφορες οι ομοφοβικές και οι χυδαία σεξιστικές αναφορές του Μιθριδάτη αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι στον ΣΥΡΙΖΑ πάντα υπάρχει χώρος για τέτοιες συμπεριφορές. Ισχύει το ίδιο και για τον Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ;

Θα ζητήσει την αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια  ή ενόψει εκλογών θα κάνει τα “στραβά μάτια”;», αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ επισυνάπτονται και φωτογραφίες από επίμαχες αναρτήσεις.

Άδωνις Γεωργιάδης: Διακρίνεται για χυδαίες συμπεριφορές

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε κι ο υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, σχολιάζοντας την υποψηφιότητα Μιθριδάτη.

«Εάν δεν πρόκειται περί πρωταπριλιάτικου αστείου, είναι πραγματικά απίστευτο ότι ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να προτείνει για βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου έναν άνθρωπο που διακρίνεται για ομοφοβικές, σεξιστικές, και χυδαίες συμπεριφορές σε τέτοιο βαθμό. Αυτό το τμήμα Ανθρωπίνων…», έγραψε στο Twitter.

Πηγή: newsbeast.gr