«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι συνώνυμο της υποκρισίας», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την πραγματοποίηση κομματικής εκδήλωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πριν από περίπου μία εβδομάδα.

Στην εν λόγω εκδήλωση, των τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Αθήνας συγκεκριμένα, «ο κ. Ματζουράνης, μέλος της επιτροπής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, ένιωσε την ανάγκη να υπερασπιστεί τις αλλαγές που έφερε νύχτα ο ΣΥΡΙΖΑ στον Ποινικό Κώδικα και να υποσχεθεί ηπιότερες ποινές ακόμη και για το έγκλημα του βιασμού!», σύμφωνα με την Πειραιώς.

Ο ίδιος, προσθέτει, «χαρακτήρισε “εξαιρετική δουλειά” την παρέμβαση που οδήγησε στην αποφυλάκιση επικίνδυνων εγκληματιών πολύ πριν εκτίσουν την ποινή που τους επιβλήθηκε και υποσχέθηκε ακόμα ηπιότερες ποινές αν κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ» ενώ έφτασε στο σημείο «να αναρωτηθεί “γιατί θα πρέπει στον βιασμό να υπάρχει ειδική μεταχείριση του βιαστή”».

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, συνεχίζει η ανακοίνωση, «ο κ. Ματζουράνης αναφερόμενος στις μεγάλες αλλαγές στην επιλογή των δικαστών, δήλωσε ότι “τα χέρια οποιασδήποτε κυβέρνησης ΔΥΣΤΥΧΩΣ (!!!) είναι δεμένα από το Σύνταγμα”».

«Πλέον, αυτές οι απόψεις δεν εκφράζονται μόνο από το πολιτικό alter ego του κ. Τσίπρα, τον Παύλο Πολάκη, αλλά και από το νομικό alter ego του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον Γιάννη Μαντζουράνη», εκτιμά η ΝΔ, ενώ απευθύνει και σχετικά ερωτήματα στην Κουμουνδούρου:

«Ο κ. Τσίπρας συμμερίζεται τις προτάσεις των στενών συνεργατών του για ελαχιστοποίηση των ποινών ακόμα και σε ειδεχθή εγκλήματα; Αυτή είναι η στήριξή του ΣΥΡΙΖΑ στις όλο και περισσότερες γυναίκες που με θάρρος διεκδικούν την τιμωρία των βιαστών και των κακοποιητών τους;».

«Φυσικά δεν περιμένουμε απάντηση. Η σιωπή του είναι τόσο ηχηρή ώστε μιλάει από μόνη της», καταλήγει η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

Πηγή: newsbeast.gr