«Το χυδαίο σύνθημα κατά του πρωθυπουργού που κυκλοφορούσαν τα troll του ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο, το υιοθέτησαν στο φεστιβάλ τους κι ο κ.Τσίπρας όχι μόνο δεν βγήκε να το καταδικάσει, αλλά το δικαιολόγησε κιόλας», αναφέρει σε σχόλιό της η ΝΔ απαντώντας σε ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με σύνθημα κατά του πρωθυπουργού.

Και επισημαίνει: «Κι ύστερα από όλα αυτά ζητούν και τα ρέστα. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει συνεχώς ότι μένει πάντα ίδιος: τοξικός και χυδαίος. Οι διαφορές μας δεν είναι μόνο πολιτικές, είναι βαθιά πολιτισμικές», καταλήγει στο σχόλιό της η ΝΔ.

Τι ανέφερε η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

«Δημοκρατία και λογοκρισία είναι έννοιες αντίθετες», αναφέρει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση-απάντησή της προς τη ΝΔ «για το σχόλιο επί της παράστασης του Απόστολου Μπαρμπαγιάννη στο Φεστιβάλ Σπούτνικ 2022».

Ειδικότερα η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «τις τελευταίες ώρες, η επίσημη ΝΔ, βουλευτές, υπουργοί και όλα τα ακροδεξιά τρολ, έχουν βαλθεί να τερματίσουν το γραφικόμετρο», με αφορμή, όπως αναφέρει, «ένα στιγμιότυπο από την παράσταση του Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη (Τσολιάς) στο φεστιβάλ μας. Κανονικά δεν θα υπήρχε λόγος να απαντήσουμε σε όσα εξωφρενικά υποστηρίζουν, αλλά υπάρχουν όρια και στη ΝΔ τα έχουν ξεπεράσει προ πολλού», συνεχίζει, προσθέτοντας ότι «πλέον δεν κάνουν ούτε τον κόπο να κρύψουν πως απεχθάνονται τη σάτιρα, την ελευθερία λόγου, όπως και κάθε είδους ελευθερία».

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «ακροδεξιό και αντιδημοκρατικό κατήφορο» που «δεν έχει τελειωμό», ενώ σχολιάζει πως «ίσως ο πανικόβλητος κ. Μητσοτάκης, μετά την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, να φτιάξει και μια αστυνομία λόγου, για να ελέγξει με τη βία και τη σάτιρα και να στέλνει έγγραφες εντολές στους δημιουργούς για το περιεχόμενο των παραστάσεων».

«Αστεία και επικίνδυνα πράγματα», αναφέρει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι «δημοκρατία και λογοκρισία είναι έννοιες αντίθετες». «Υποστηρίζουμε απόλυτα», αναφέρει καταληκτικά, «το δικαίωμα κάθε καλλιτέχνη να εκφράζεται όπως θέλει, ακόμα κι όταν μπαίνουν στο στόχαστρό τους λαοφιλείς ηγέτες όπως ο κ. Μητσοτάκης».

Πηγή: newsbeast.gr