Η Δικαιοσύνη αθώωσε την Ρένα Δούρου για την τραγωδία που είχε σημειωθεί στην Μάνδρα, με την Νέα Δημοκρατία να βγάζει ανακοίνωση, τονίζοντας ότι η απόφαση είναι μεν σεβαστή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα δικαστήρια «αξιολογούν και τις πολιτικές ευθύνες για τη διαχείριση της τραγωδίας».

«Οι πολιτικές ευθύνες για τη διαχείριση της τραγωδίας με τους 24 νεκρούς παραμένουν και δεν αξιολογούνται από τα δικαστήρια», αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε για τις ποινικές ευθύνες για τις πλημμύρες στη Μάνδρα και η απόφασή της είναι σεβαστή. Μεταξύ άλλων καταδικάστηκαν δύο αντιπεριφερειάρχες της κ. Δούρου, εκλεγμένοι με τον συνδυασμό της, στους οποίους η ίδια είχε μεταφέρει αρμοδιότητές της. Σε κάθε περίπτωση οι πολιτικές ευθύνες για τη διαχείριση της τραγωδίας με τους 24 νεκρούς παραμένουν και δεν αξιολογούνται από τα δικαστήρια. Όπως μένουν στη συλλογική μνήμη τα απαράδεκτα επικοινωνιακά show του ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια των καταστροφών. Και αν κάτι τονίζουν οι πανηγυρικές ανακοινώσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η παντελής έλλειψη αυτοκριτικής και ενσυναίσθησης. Υπογραμμίζεται δε ακόμη περισσότερο η αξία της υλοποίησης μέτρων όπως η εφαρμογή του 112, που σώζουν ανθρώπινες ζωές».

Πηγή: newsbeast.gr