Η Νέα Δημοκρατία απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανακοίνωσή του σχετικά με τη φωτιά στη Δαδιά, λέγοντας πως ο «κατήφορος της αξιωματικής αντιπολίτευσης» δεν έχει σταματημό.

«Η φωτιά κάποια στιγμή θα σβήσει μόνη της και τότε τα κυβερνητικά στελέχη θα βγάλουν σέλφι στα καμένα», ανέφερε μεταξύ άλλων η Κουμουνδούρου προκαλώντας την αντίδραση της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα η ΝΔ σημειώνει: Ακόμα κι αν προσπεράσουμε το μένος και την τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβέρνηση, αυτό που δεν μπορούμε να προσπεράσουμε είναι ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στο σημείο να λέει «ότι η φωτιά θα σβήσει μόνη της» δείχνει δυστυχώς περιφρόνηση και παντελή έλλειψη σεβασμού σε όλους τους πυροσβέστες που πέφτουν μέρα και νύχτα στη μάχη με τις φλόγες, στους εθελοντές, στον στρατό, στην αυτοδιοίκηση, σε όλους εκείνους δηλαδή που παλεύουν καθημερινά με τα δεκάδες πύρινα μέτωπα. Δυστυχώς ο κατήφορος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει σταματημό. Η λέξη ντροπή είναι πολύ μικρή για να περιγράψει την κατάντια της.

Όσο για τη ζημιά και την έκτασή της, ας κάνουν λίγη υπομονή και ας τιθασεύσουν λίγο την καταστροφολογική τους εμμονή, μέχρι να σβήσει η φωτιά και να γίνει αναλυτική αποτίμησή της με όλα τα αντικειμενικά στοιχεία».

Αμυράς στον ΣΥΡΙΖΑ για το δάσος της Δαδιά: Εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς

«Αν ζούσε ο βαρόνος Μυγχάουζεν, θα ωχριούσε μπροστά στα ψεύδη που συστηματικά εφευρίσκει ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι ασκεί αντιπολίτευση. Η σημερινή ανακοίνωσή του για το δάσος της Δαδιάς είναι ένας ακόμα κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα της πολιτικής ψευδολογίας, στην οποία καταφεύγει απελπισμένα η αξιωματική αντιπολίτευση». Με αυτό τον τρόπο ο υφυπουργός ΠΕΝ, Γιώργος Αμυράς απάντησε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχέση με τη διαχείριση της πρόσφατης πυρκαγιάς.

«Στο ασύστολο ψεύδος ότι δήθεν “η κυβέρνηση κατάργησε τον φορέα διαχείρισης του πάρκου” απαντούμε με την αδιαμφισβήτητη αλήθεια: Η κυβέρνηση αντικατέστησε τους φορείς με τη Μονάδα Διαχείρισης Δ’ Έβρου και Δαδιάς, ώστε οι παρεμβάσεις με σκοπό την προστασία του να πιάνουν τόπο», συνέχισε ο κ. Αμυράς.

Ειδικότερα, όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός ΠΕΝ: «Μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2022 η κυβέρνηση διέθεσε για την πυρασφάλεια του δάσους της Δαδιάς το ποσό των 500.000 ευρώ, με το οποίο διανοίξαμε αντιπυρικές ζώνες, συνολικού μήκους 140 χιλιομέτρων, όπως επίσης συντηρήσαμε και διαπλατύναμε δασικούς δρόμους συνολικού μήκους 440 χιλιομέτρων. Η αντίστοιχη χρηματοδότηση επί ΣΥΡΙΖΑ κυμαινόταν ετησίως από 25 έως 33 χιλιάδες ευρώ. Οι αριθμοί, μιλούν από μόνοι τους.

Τα μέτρα αυτά, όπως επιβεβαιώνουν οι επιτελείς της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο δήμαρχος Σουφλίου, ο περιφερειάρχης, κυρίως όμως οι κάτοικοι της περιοχής, συνετέλεσαν καταλυτικά στο να μην επεκταθεί η πυρκαγιά προς τις παρθένες εκτάσεις του δάσους.

Τα έργα πρόληψης στη Δαδιά, υλοποιήθηκαν από το ΥΠΕΝ, στο πλαίσιο των εκτεταμένων προληπτικών καθαρισμών ευαίσθητων δασικών οικοσυστημάτων “Antinero”, οι οποίοι γίνονται για πρώτη φορά.

Από τον Μάιο εκτελούνται παρόμοια έργα πυρασφάλειας σε 100 δασικές περιοχές όλης της Ελλάδας, συνολικής χρηματοδότησης 72 εκατ. ευρώ με τα οποία διανοίγονται 2.200 χιλιόμετρα αντιπυρικών ζωνών κι αφαιρείται η καύσιμη ύλη από περίπου 80.000 στρέμματα δάσους».

«Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τόση αντίληψη για τα έργα αυτά, που ισχυρίζεται ότι οι φωτιές σβήνουν μόνες τους. Εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια», κατέληξε στην ανακοίνωσή του ο κ. Αμυράς.

Πηγή: newsbeast.gr