Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Ελλάδας, δηλώνοντας πως η Αθήνα «έχει κάνει λάθος που εντάχθηκε στο αντιρωσικό μέτωπο της Δύσης».

Με αφορμή την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο η Μαρία Ζαχάροβα ανέφερε αρχικά ότι: «μια ακόμη προσπάθεια της Αθήνας να δικαιολογήσει τη βαθιά λανθασμένη απόφασή της να ενταχθεί στο αντιρωσικό μέτωπο της Δύσης, μεταξύ άλλων προμηθεύοντας το Κίεβο με όπλα, τα οποία χρησιμοποιούνται για καθημερινά πλήγματα εναντίον ειρηνικών αμάχων στο Ντονμπάς».

Στη συνέχεια η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, με αφορμή την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσότακη πως «όταν βλέπουμε την Μαριούπολη θυμόμαστε το Μεσολόγγι», πρόσθεσε: «Είναι περίεργο που ο αγώνας των Ελλήνων για ανεξαρτησία που χρονολογείται πριν από 200 χρόνια να συγκρίνεται με εγκλήματα που διέπραξε το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο διεξήγαγε πόλεμο εναντίον των πολιτών του στο Ντονμπάς για οκτώ χρόνια. Είναι απίστευτο, που οι ήρωες που υπερασπίστηκαν το φρούριο του Μεσολογγίου να συγκρίνονται με Ναζί του τάγματος Αζόφ».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Μαρία Ζαχάροβα κάνει δηλώσεις κατά της Ελλάδας. Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών είχε κατηγορήσει ξανά την Αθήνα για «αντιρωσική προπαγάνδα»

Πηγή: newsbeast.gr