Νέα πρόκληση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με δηλώσεις κατά της Ελλάδας και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Τούρκο πρόεδρο να κάνει παράπονα ακόμη και για τις αμερικανικές βάσεις.

«Είχαμε πει ότι δεν πρέπει να μπουν τρίτοι μεταξύ μας, αλλά πήγε στο Κογκρέσο και μίλησε κατά της Τουρκίας, ενώ το ίδιο έκανε μετά και στο Νταβός, σαν να μην είχαμε μιλήσει μεταξύ μας. Δεν λέμε “ναι” σε μια πολιτική που στερείται προσωπικότητας», είπε ο Ερντογάν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

Ταγίπ Ερντογάν και Νίκολας Μαδούρο

Ο Ερντογάν έδειξε ενόχληση και για τις βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα, λέγοντας ότι «δεν θα αγοράσω τον ισχυρισμό ότι έχουν εγκατασταθεί κατά της Ρωσίας. Δεν θα καταπιώ αυτό το επιχείρημα».

Και το ευρωκοινοβούλιο άδειασε την Τουρκία με τον Τσελίκ να αντιδρά

Η έκθεση του ευρωκοινοβουλίου που αδειάζει την Τουρκία, προκάλεσε τον εκνευρισμό του εκπροσώπου του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος κατηγόρησε την Ελλάδα και έκανε λόγο πως πρόκειται για μία έκθεση «εκτός πραγματικότητας».

Ο Τσελίκ υποστήριξε πως το ευρωκοινοβούλιο στηρίχτηκε σε ελληνικές θέσεις για την Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και την Κύπρο.

Χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν είπε: «Εάν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θέλει να ετοιμάσει μια σοβαρή έκθεση για την Τουρκία, θα πρέπει να συμπεριλάβει γιατί δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις που έδωσε η ΕΕ στην Τουρκία. Το ευρωκοινοβούλιο θα πρέπει να προτείνει διάλογο στην Τουρκία με βάση τη δημοκρατική αλληλεγγύη και το σύμφωνο και την πίστη αντί για εγωιστικές πολιτικές.

Ο πρόεδρός μας εκφράζει συχνά με λεπτομέρεια τις υποσχέσεις που έχει δώσει και δεν τηρεί απέναντι στην Τουρκία η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι εγωιστικές πολιτικές των θεσμικών οργάνων της ΕΕ που δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους πρέπει να είναι η ατζέντα προτεραιότητας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ετοίμασε και πάλι μια έκθεση για την Τουρκία που είναι εκτός πραγματικότητας και ανεύθυνη. Έδειξαν μια προσέγγιση βασισμένη σε ελληνικές απόψεις στα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, του Αιγαίου και της Κύπρου».

Πηγή: newsbeast.gr