Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε για ακόμα μία φορά κατά της Ελλάδας, την οποία χαρακτήρισε ως κατώτερη σε σχέση με την Τουρκία, τόσο σε πολιτικό, όσο και στρατιωτικό επίπεδο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου ανέφερε ότι «η Ελλάδα δεν είναι συνομιλητής μας γιατί δεν είναι ισότιμη ούτε πολιτικά, ούτε στρατιωτικά, ούτε οικονομικά».

Μάλιστα, οι συγκεκριμένες δηλώσεις έρχονται μόλις δύο ημέρες μετά το παραλήρημα με την αναφορά στη Σμύρνη.

Τότε, ο Ερντογάν είχε δηλώσει το εξής:«Ω Ελληνες, κοιτάξτε την Ιστορία, γυρίστε πίσω στην Ιστορία, αν πάτε πολύ πιο μακριά, το τίμημα θα είναι βαρύ. Έχουμε μόνο μια πρόταση για την Ελλάδα. Έλληνες μην ξεχνάτε τη Σμύρνη».

Κύπρος: Ανιστόρητες απειλές του Τούρκου προέδρου

«Παρακολουθούμε με απογοήτευση και προβληματισμό την όξυνση της τουρκικής ρητορικής παραφροσύνης, αυτή τη φορά με ανιστόρητες δηλώσεις και δημόσιες απειλές του Τούρκου Προέδρου σε βάρος της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου σε ανακοίνωσή του.

Στην ίδια ανακοίνωση, το κυπριακό ΥΠΕΞ καταδικάζει, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «την υβριδική αυτή συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία είναι αντίθετη με το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και με τη γενικότερη προσπάθεια οικοδόμησης σχέσεων καλής γειτονίας, στοιχείου απαραίτητου για δημιουργία συνθηκών ασφάλειας και ευημερίας στην περιοχή της Μεσογείου».

«Τέτοιες δηλώσεις, προερχόμενες μάλιστα από τον Πρόεδρο της Τουρκίας, είναι απαράδεκτες και προσβλητικές και συντείνουν στο κλίμα έντασης που επιχειρεί να δημιουργήσει η Τουρκία σε βάρος της ΕΕ αλλά και των κρατών μελών της. Εκφράζουμε πλήρη αλληλεγγύη και συμπαράσταση στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό», καταλήγει το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του.

Πηγή: newsbeast.gr