Η Ρωσία πρόκειται να δημιουργήσει στη Νότια Ουκρανία ένα ψευδοκράτος, το οποίο θα ονομάζεται «Νέα Ρωσία» και μάλιστα έχει δημιουργήσει και «μανιφέστο», για το συγκεκριμένο εγχείρημα, αναφέρει η ιστοσελίδα «Radio Free Europe/Radio Svoboda».

Πιο αναλυτικά, το rferl.org της ΜΚΟ που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την ενημέρωση στην ανατολική Ευρώπη, αναφέρει ότι διαθέτει στη κατοχή του, ρωσικό «μανιφέστο» από το Κρεμλίνο, με τον Ρομάν Ρομάνοφ, υψηλόβαθμο στέλεχος της «Ενωμένης Ρωσίας» του Πούτιν, να εικάζεται πως είναι ο συντάκτης, γιατί το όνομα του εμφανίστηκε στα metadata του κειμένου.

Το συγκεκριμένο έγγραφο έχει ημερομηνία 16 Απριλίου και τίτλο «Το μανιφέστο του νοτιορωσικού λαϊκού συμβουλίου», ενώ αναφέρει πως η Ουκρανία απώλεσε «τη νομιμοποίησή της μέσω της επανάστασης του Μαϊντάν το 2014».

Ο χάρτης με το κράτος που φέρεται να σχεδιάζει η Ρωσία στην Ουκρανία

Παράλληλα, τονίζει ότι ο πρώην πρόεδρος της χώρας και άνθρωπος του Πούτιν, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, έχασε «με πραξικόπημα την εξουσία» και στη συνέχεια, λέει το μανιφέστο, οι πραξικοπηματίες ανέλαβαν τα ηνία της κυβέρνησης «Ναζί». Γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο κράτος «για την ενότητα του τριμερούς ρωσικού έθνους -των Ουκρανών, των Λευκορώσων και των Ρώσων».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ενδέχεται να διεξάγει «λαϊκά δημοψηφίσματα» στις περιοχές που θα καταλάβει ο ρωσικός στρατός, όπως έγινε στη προσάρτηση της Κριμαίας το 2014, ώστε να δικαιολογηθεί η ρωσική κυριαρχία.

Σημειώνεται, πως το τελευταίο χρονικό διάστημα, ουκρανικά ΜΜΕ επικαλούμενα πηγές, όπως επίσης και εκπρόσωποι των ουκρανικών αρχών, έκαναν λόγο για την προετοιμασία δημοψηφίσματος στην περιοχή της Χερσώνας και για το ενδεχόμενο ανακήρυξης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Χερσώνας.

Το έγγραφο που αναφέρει την δημιουργία ψευδοκράτους στην Ουκρανία

Πηγή: newsbeast.gr