Την παράταση της μείωσης του ειδικού φόρου στα καύσιμα, στα τέλη χρήσης του οδικού δικτύου και στα εισιτήρια των δημόσιων ΜΜΜ έως τα τέλη Ιανουαρίου, ανακοίνωση η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας.

Οι τιμές βενζίνης, όπως και σε άλλες χώρες, έχουν αυξηθεί απότομα από τότε που ξεκίνησε η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, συνεισφέροντας στον υψηλό πληθωρισμό. Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 1,2% τον Ιούνιο, ενώ σημείωσαν αύξηση 6,6% συγκριτικά με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

«Δεν υπάρχει εύκολη λύση για το κόστος διαβίωσης, αλλά λαμβάνουμε μια σειρά από μέτρα για να χαλαρώσουμε τις πιέσεις στις οικογένειες», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γκραντ Ρόμπερτσον σε ανακοίνωση. «Θέλουμε οι Νεοζηλανδοί να έχουν κάποια βεβαιότητα τους επόμενους μήνες μπροστά στις ευμετάβλητες τιμές στις αντλίες».

Η κυβέρνηση μείωσε τον Μάρτιο τον ειδικό φόρο καυσίμων κατά 25 σεντς το λίτρο και τα τέλη χρήσης του οδικού δικτύου –επιβάρυνση που αφορά τους χρήστες πετρελαιοκίνητων οχημάτων– κατά τρεις μήνες. Το προσωρινό μέτρο παρατάθηκε και πάλι τον Μάιο έως τα μέσα Αυγούστου.

Πηγή: newsbeast.gr