Ένας νεαρός άνδρας από τη Βρετανία έπαθε μια σοβαρή επιληπτική κρίση και κατά τη διάρκεια της, ξεκίνησε να μιλάει άπταιστα γαλλικά και να σκέφτεται με βάση τη γαλλική γλώσσα, παρόλο που καθημερινά μιλάει αγγλικά.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk ο 24χρονος Marcus Jones έπαθε το επεισόδιο μπροστά στη σύντροφο του και όπως είπε: «Όταν έπαθα την κρίση, ήταν τρομακτικό… μπορούσα να δω τη σύντροφό μου και προσπαθούσα να της πω ότι έπαθα κρίση, αλλά μπορούσα να σκεφτώ και να μιλήσω μόνο στα γαλλικά. Μετά από μία ώρα, επανήλθα».

Έτσι, πήγε στο γιατρό, αφού πέρα από την κρίση, άρχισε να έχει πονοκεφάλους τον Σεπτέμβριο του 2021, λίγο μετά τη γέννηση του γιου του. Η αρχική διάγνωση των γιατρών ήταν επιληψία, ωστόσο μία μαγνητική εγκεφάλου εντόπισε έναν όγκο στον ινιακό λοβό. Οι παρενέργειες περιλαμβάνουν από προβλήματα όρασης έως και απώλεια μνήμης.

Ο ινιακός λοβός είναι το οπτικό κέντρο επεξεργασίας του εγκεφάλου, όπως σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα επισημαίνοντας ότι ο Jones μπορεί να χάσει την όρασή του μετά την χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου.

«Θα είναι αρκετά δύσκολο οι γιατροί να μου αφαιρέσουν όλο τον όγκο επειδή είναι χαμηλού βαθμού που σημαίνει ότι ο όγκος μοιάζει με υγιή εγκεφαλικό ιστό. Ο χειρουργός με ενημέρωσε ότι είναι σίγουρος ότι μπορεί να αφαιρέσει τουλάχιστον το 70% του όγκου αλλά υπάρχει τμήμα του που βρίσκεται σε σημείο που δεν ξέρει αν μπορεί να τον αφαιρέσει», είπε χαρακτηριστικά ο νεαρός.

Παρόλα αυτά, αν ο γιατρός καταφέρει να αφαιρέσει όλο τον όγκο, τότε οι πιθανότητες επιβίωσης του είναι περίπου 90%. «Ακούγεται τρελό, αλλά θα ήθελα να είμαι ξύπνιος στη διάρκεια της επέμβασης, ώστε να μπορώ να πω στον γιατρό αν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα με την όρασή μου. Θέλω να βεβαιωθώ ότι είμαι ζωντανός για τον γιο μου», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Πηγή: newsbeast.gr