Νέες απειλές προς την Ελλάδα εξαπέλυσε το τουρκικό ΥΠΕΞ μέσω του αναπληρωτή υπουργού, Φαρούκ Καϊμάτσι. Ο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Φαρούκ Καϊμάτσι, μιλώντας σε δημοσιογράφους της Πορτογαλίας έκανε λόγο για «μη ρεαλιστικές και μαξιμαλιστικές αξιώσεις» όσον αφορά στο κυπριακό, οι οποίες και «κρατούν τις σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ σε ομηρία».

«Αυτό πρέπει να σταματήσει, έχουμε δείξει υπερβολική υπομονή και, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε σοβαρή κρίση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Φαρούκ Καϊμάτσι βρέθηκε στη Λισαβόνα, χθες, 2 Ιουνίου και διαμήνυσε ότι: «Ως κοσμική χώρα, η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα είναι πολύ πιο σημαντική και επωφελής από οποιασδήποτε άλλης χώρας. Γιατί καμία άλλη χώρα δεν μπορεί να βοηθήσει ώστε να σταματήσει η ριζοσπαστικοποίηση στην Ευρώπη, καθώς και να συμβάλει στην πλήρη ενσωμάτωση 25 εκατομμυρίων μουσουλμάνων στις χώρες της ΕΕ. Κανένα άλλο κράτος – μέλος δεν μπορεί να συμβάλει όσο η Τουρκία στο σεβασμό όλων των χρωμάτων, όλων των διαφορών, της συνύπαρξης και της σταθερότητας στην ΕΕ» σύμφωνα με το haberler.com.

Πηγή: newsbeast.gr