Συνεχίζονται οι τουρκικές απειλές προς την Ελλάδα, καθώς μετά τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έρχεται και ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, για να προκαλέσει λέγοντας πως «η μέρα της Ελλάδας θα γίνει νύχτα».

Η τοποθέτηση του Οκτάι έρχεται ως απάντηση στο ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς την Άγκυρα, κόντρα στις απειλές της.

«Η Ελλάδα προσπαθεί καθημερινά να καταχραστεί τον εναέριο χώρο μας και τη Γαλάζια πατρίδα μας. Σε αντίθεση με τις διεθνείς συμφωνίες, εξοπλίζει τα νησιά που βρίσκονται σε μη στρατιωτικό καθεστώς. Κάνει επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, προκαλώντας καθημερινά τον θάνατο πολλών βρεφών και των οικογενειών τους. Όταν λέμε “βάλτε μυαλό” και “μην ξεχνάτε τη Σμύρνη” σε μια Ελλάδα που δρα απερίσκεπτα, είμαστε εμείς το κόμμα που ανεβάζει την ένταση;» ανέφερε αρχικά ο Οκτάι σε ομιλία του προς μέλη του κόμματός του.

Στη συνέχεια, ήρθαν και οι απειλές, λέγοντας: «Ο αξιότιμος πρόεδρός μας προειδοποίησε ξεκάθαρα και απερίφραστα. Είπε: “Σταματήστε να εξοπλίζετε τα νησιά, αλλιώς μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα”. Βλέπουμε ότι ο Μητσοτάκης λέει μην έρχεστε νύχτα, ελάτε μέρα. Δεν ξέρει ότι όταν η Τουρκία δείξει την αντίδρασή της στο Αιγαίο, η μέρα της Ελλάδας θα γίνει ούτως ή άλλως νύχτα. Αν η Τουρκία κάνει αυτό που πρέπει με βάση τις διεθνείς συμφωνίες θα… χιονίσει στα ελληνικά νησιά. Αυτοί που σέρνουν την Ελλάδα σε αυτές τις περιπέτειες, αυτοί που φαίνονται φιλικοί, εξαφανίζονται αμέσως. Γι’ αυτό λέμε μην ξεχνάτε τη Σμύρνη, λέμε μην ξεχνάτε την Κύπρο».

Πηγή: newsbeast.gr