Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας έκανε γνωστό σήμερα, Τετάρτη, ότι απελαύνει διπλωματικό προσωπικό της Νορβηγίας και της Ιαπωνίας – δύο από τις πολλές χώρες που έχουν επιβάλλει κυρώσεις στη Μόσχα μετά την εισβολή της στην Ουκρανία – λόγω της «αντιρωσικής στάσης» τους.

Αρχικά έγινε γνωστή η είδηση της απέλασης τριών Νορβηγών διπλωματών, με την κίνηση αυτή να έρχεται μερικές εβδομάδες αφού το Όσλο απέλασε αντίστοιχο αριθμό Ρώσων διπλωματών, όπως μεταδίδει το Reuters.

Αργότερα, το ρωσικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι απελαύνει οκτώ Ιάπωνες διπλωμάτες σε μια κίνηση αντιποίνων, επεκρίνοντας το Τόκιο ότι πήρε μία «ανοιχτά εχθρική αντιρωσική πορεία».

Το υπουργείο διευκρίνισε ότι κάλεσε έναν εκπρόσωπο της ιαπωνικής πρεσβείας στη Μόσχα και του ανακοίνωσε ότι οκτώ διπλωμάτες πρέπει να φύγουν από τη Ρωσία έως τις 10 Μαΐου, αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα και το Τόκιο απέλασε οκτώ Ρώσους διπλωμάτες σε μια σπάνια κίνηση στην οποία προέβη λόγω των ενεργειών της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπως δήλωσε η κυβέρνηση.

Πηγή: newsbeast.gr