Σε νέες δηλώσεις που αναμένεται να προκαλέσουν συζητήσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα libre ο τέως υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «δεν υποτιμώ τη συμβολή της ηγετικής ομάδας (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ) και ιδιαίτερα του επικεφαλής, στο πρόσωπο του οποίου εγγράφονται η διαδρομή, οι ιδέες και η φυσιογνωμία του κόμματος. Θα επιμείνω όμως ταυτόχρονα ότι χωρίς τη συλλογικότητα, χωρίς μια ικανή και οξυδερκή ηγετική ομάδα ο επικεφαλής καθίσταται ευάλωτος».

Ακολούθως, περιγράφοντας τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο κ. Τσακαλώτος υπογραμμίζει ότι «για μένα η ουσία είναι να αποδομήσουμε τον νεοφιλελευθερισμό και να αλλάξουμε την ατζέντα. Να μιλήσουμε για τον δημόσιο τομέα ο οποίος είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος, για το περιβάλλον, για την κοινωνική δικαιοσύνη», σημειώνοντας πως «οφείλουμε βέβαια παράλληλα να θωρακίζουμε τη χώρα από τη δυνατότητα μελλοντικής διαφθοράς και βέβαια να αντιμετωπίζουμε σκάνδαλα εκεί που υπάρχουν και να τα στέλνουμε στην δικαιοσύνη».

Κληθείς να σχολιάσει πως γίνεται να συμβαδίζει ένα μη «αρχηγικό κόμμα» με την άποψη του για τη διαδοχή του κ. Τσίπρα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος περιγράφει πως αντιθέτως, με την παραδοχή ότι «τον Αλέξη θα τον διαδεχθεί, κάποια στιγμή, κάποιος άλλος ή κάποια άλλη από τη νεότερη γενιά» αναιρεί την έννοια του αρχηγικού κόμματος, αφού «οι διαδοχές γίνονται στην επικράτεια του κόμματος, τα μέλη επιλέγουν την ηγεσία, οι ψηφοφόροι, σε τελευταία ανάλυση, εγκρίνουν ή αποδοκιμάζουν τις επιλογές στην εκλογική διαδικασία».

Πηγή: newsbeast.gr