Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε το τουρκικό λιμενικό για το προσφυγικό κατηγορώντας την Ελλάδα ότι κακομεταχειρίζεται τους πρόσφυγες στο Αιγαίο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, με ανακοίνωσή του το λιμενικό της Τουρκίας κατηγορεί την Ελλάδα ότι κακομεταχειρίζεται τους πρόσφυγες στο Αιγαίο. Κάνει αναφορά για πάνω από 1.200 push backs από το 2020 γεγονός το οποίο, όπως αναφέρει, κάνει τους πρόσφυγες – μετανάστες να κάνουν ένα πιο επικίνδυνο ταξίδι όπως αυτό προς την Ιταλία, με αποτέλεσμα τις τραγωδίες στο Αιγαίο.

Ωστόσο, αυτό που δεν αναφέρει η συγκεκριμένη ανακοίνωση, είναι σε ποια καράβια και από που επιβιβάζονται αυτοί οι μετανάστες το ταξίδι των οποίων πολλές φορές ξεκινάει από την Τουρκία.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έδωσε απαντήσεις στην Τουρκία για την κλιμάκωση των προκλήσεων. «Κάθε ανάλογη και αντίστοιχη προσπάθεια της Τουρκίας στο παρελθόν έχει πάρει τις απαντήσεις της από την ελληνική πλευρά, νηφάλια και απολύτως τεκμηριωμένα με βάση τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι δύο χώρες και το διεθνές δίκαιο» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σε ό, τι αφορά στις ανυπόστατες και αστήρικτες κατηγορίες για το προσφυγικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η χώρα μας απαντά με πράξεις και σώζει ζωές είτε στο Αιγαίο, είτε στον Έβρο και καλά θα κάνουν να στρέψουν το βλέμμα τους στους λαθροδιακινητές».

Πηγή: newsbeast.gr