Για διαστρέβλωση του διεθνούς δικαίου από την πλευρά της Ελλάδας έκανε λόγο νωρίτερα η Τουρκία στο συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της χώρας υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Μανώλη Κωστίδη που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ κατά την συνεδρίαση η Τουρκία εξαπέλυσε νέες κατηγορίες εναντίον της χώρας μας αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «Η Ελλάδα, η οποία αλόγιστα διαστρεβλώνει το διεθνές δίκαιο κι επιμένει να στρατιωτικοποιεί τα νησιά ενάντια στις συνθήκες, καλύτερα να ανταποκριθεί στις ειλικρινείς εκκλήσεις μας για διάλογο και συνεργασία».

Παράλληλα, επανέλαβε πως είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα της στην Ελλάδα και το Αιγαίο.

Σε κάθε περίπτωση ο Τούρκος Πρόεδρος επιμένει για το ζήτημα των F-16 και S-400 παρά την ανησυχία του για τους εξοπλισμούς στους οποίους έχει προχωρήσει η Ελλάδα.

Για την ακρίβεια νευρική ήταν η πρώτη αντίδραση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την άφιξη των έξι Rafale στην Ελλάδα και για τις φρεγάτες Belharra, που αναμένεται να παραλάβει η χώρα μέχρι το 2026.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας, ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε ότι η Ελλάδα αγοράζει διάφορα από τη Γαλλία και τόνισε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μανώλη Κωστίδη για τον ΣΚΑΪ, ότι η Τουρκία «πρέπει» να ενισχυθεί. Σημείωσε δε, ότι η Ελλάδα κάνει διάφορους υπολογισμούς στην περιοχή.

Πηγή: newsbeast.gr