Ο Γρηγόρης Λέων ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να τοποθετηθεί ξανά δημόσια σε ΜΜΕ για τα τρία νεκρά παιδιά στη Πάτρα, καθώς πλέον την υπόθεση θα αναλάβουν πραγματογνώμονες. Έτσι, σύμφωνα με τον ίδιο «πρέπει να αφήσουμε σε αυτούς το χώρο και το χρόνο να βγάλουν τα συμπεράσματά τους».

Αυτό λοιπόν, σημαίνει ότι ο γνωστός ιατροδικαστής «αποσύρεται» από τον δημόσιο διάλογο που έχει δημιουργηθεί γύρω από την Ρούλα Πισπιρίγκου και τον τρόπο με τον οποίο έφυγαν από την ζωή τα παιδιά της.

Αναλυτικά η ανάρτηση που έκανε ο Γρηγόρης Λέων στο Facebook:

«Από την πρώτη στιγμή που βγήκε στη δημοσιότητα η υπόθεση της Πάτρας προσπάθησα με κάθε τρόπο να βοηθήσω το ευρύ κοινό να καταλάβει όσο το δυνατόν καλύτερα τους όρους και τις έννοιες της ιατροδικαστικής επιστήμης που εμφανίζονταν στα σχετικά ρεπορτάζ. Αυτό θεωρώ ότι ήταν το χρέος μου ως επιστήμονα και το έκανα συχνά σε βάρος της δουλειάς και του προσωπικού μου χρόνου. Πλέον όμως, ορίστηκαν πραγματογνώμονες και πρέπει να αφήσουμε σε αυτούς το χώρο και το χρόνο να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Προσωπικά θα τηρήσω την υπόσχεσή μου σε όσα ΜΜΕ την έχω ήδη δώσει και θα επιστρέψω στα υπόλοιπα καθήκοντά μου. Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τη στήριξή σας όλο αυτό το διάστημα».

Πηγή: newsbeast.gr