Νέα στοιχεία για τους θανάτους των παιδιών στη Πάτρα φέρεται να προκύπτουν και σύμφωνα με την εκπομπή «Live News» οι γιατροί δεν μπορούν να αποδώσουν τις απώλειες σε κάποια επιστημονική εξήγηση, ενώ φέρεται να προκύπτουν ερωτήματα για το σύνδρομο «ταχύ βράδυ».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής του Mega έχει γίνει έρευνα σε 4 με 5 σύνδρομα κληρονομικής φύσεως, τα οποία θα μπορούσαν να αιτιολογήσουν τους θανάτους. Παρόλα αυτά, φέρεται να έχει αποδειχθεί ότι δεν έπασχαν από οποιοδήποτε από αυτά τα σύνδρομα.

Παράλληλα, οι επιστήμονες φέρεται να χαρακτήρισαν ως «εκτός πραγματικότητας» τις αναφορές για αγενεσία φλεβοκόμβου στην επτά μηνών Ίριδα, ανέφερε το «Live News».

Το σύνδρομο «ταχύ βράδυ»

Μεταξύ άλλων, η εκπομπή αναφέρθηκε στο σύνδρομο που έχει αναφέρει η πλευρά της μητέρας και σύμφωνα με το οποίο δικαιολογούνταν οι αρρυθμίες που εμφάνισε η μικρή Τζωρτζίνα.

Σύμφωνα με το «Live News», ονομάζεται «ταχύ βράδυ» το σύνδρομο αυτό και καταγράφεται αποκλειστικά σε άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών, γιατί οφείλεται σε εκφυλισμό της στεφανιαίας νόσου.

Μάλιστα, με βάση την εκπομπή, οι γιατροί από το Καραμανδάνειο φέρεται να χαρακτήρισαν ως ψευδείς τις αναφορές της μητέρας για την άφιξη των γιατρών αμέσως μόλις παρουσιάστηκε το πρόβλημα στη Τζωρτζίνα.

Πηγή: newsbeast.gr