Για το θάνατο της μόλις 6 μηνών Ίριδας, του ενός εκ των τριών κοριτσιών που πέθαναν σε διάστημα λίγων χρόνων στην Πάτρα, μιλάει στις Αλήθειες με τη Ζήνα η παθολογοανατόμος, Αντιγόνη Μητσέλου, που είχε εξετάσει ενδελεχώς την καρδιά του παιδιού. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση η μικρή πέθανε από «αγενεσία φλεβοκόμβου».

«Απουσιάζει ο φλεβόκομβος, που είναι ένα μέρος της καρδιάς που ευθύνεται για τους καρδιακούς χτύπους» είπε, επισημαίνοντας ότι το μωρό το είχε εκ γενετής.

«Πρέπει να εξετάσουμε πολύ καλά την καρδιά, την έχουμε κάνει φύλλο και φτερό. Έχω χρησιμοποιήσει ειδικές χρώσεις για να δω αν μου ξέφυγε κάτι ή αν όντως έλειπε ο φλεβόκομβος από εκεί. Απουσιάζει ο φλεκόμβος. Είναι πολύ δύσκολο κλινικά να διαγνωστεί, ειδικά σε ένα μωράκι. Όταν έχουμε μια καρδιακή κάμψη οι πνεύμονες γεμίζουν με ένα πρωτεϊνούχο υγρό, το οποίο λέγεται οίδημα, είχαμε οίδημα πνευμόνων» συνέχισε.

«Εδώ έχουμε παθολογικό αίτιο στην καρδιά. Η απουσία φλεβόκομβου είναι πολύ σπάνιο, δεν το συναντάμε ποτέ. Δεν είναι απαραίτητο να είναι κληρονομικό. Από τα τρία παιδιά είναι το μόνο μωρό που έχω εξετάσει» κατέληξε.

Πηγή: newsbeast.gr