Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται εδώ και ένα μήνα και ο κατάλογος με τους νεκρούς ολοένα και μεγαλώνει. Η 10χρονη αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής Kateryna Dyachenko έχασε τη ζωή της, όταν το σπίτι της βομβαρδίστηκε από ρωσικά πυρά στη Μαριούπολη.

Η προπονήτριά της επιβεβαίωσε τον θάνατό της στο Instragram, αναφέρει η Sun. Με μία φωτογραφία τους από τον περασμένο Δεκέμβριο χαρακτήρισε «όμορφη» την 10χρονη και μία από τις αγαπημένες της αθλήτριες.

Συλλυπητήρια εστάλησαν από πολλές αθλητικές ομοσπονδίες παγκοσμίως. «Δεν το πιστεύω, η συνάδελφος από την Ουκρανία μοιράστηκε αυτή την τραγωδία. Αυτό το πανέμορφο πλάσμα είναι ήδη ένας άγγελος. Δεν το πιστεύω ότι ζούμε σε έναν τόσο σκληρό κόσμο» έγραψε η γυμνάστρια Iliana Raeva από τη Βουλγαρία.

Στη Μαριούπολη, την «πόλη των νεκρών» όπως την έχουν ονομάδει, χιλιάδες κάτοικοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα σε κτήρια, χωρίς φαγητό, νερό, ρεύμα και θέρμανση. Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει περιγράψει την κατάσταση στην πόλη ως «ένα παγωμένο τοπίο κόλασης με πτώματα και καταστραμμένα κτήρια».

Πηγή: newsbeast.gr