Περισσότερα από 17 στρέμματα για τη δημιουργία νέων χώρων πρασίνου στα Σεπόλια και τη Ριζούπολη παραχωρήθηκαν σήμερα στον Δήμο Αθηναίων από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., ενώ θα αναδειχθεί ο χώρος της ιστορικής ποτοποιίας ΒΟΤΡΥΣ που έκλεισε το 1986.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων: «Δύο χώροι άνω των 17 στρεμμάτων (17.300 τ.μ.) που βρίσκονται στα Σεπόλια και τη Ριζούπολη παραχωρήθηκαν σήμερα στον Δήμο Αθηναίων από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤΥΠ), με στόχο να αξιοποιηθούν ως χώροι πρασίνου και να παραδοθούν προς χρήση στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.

Πρόκειται για την έκταση 13.475 τ.μ. της ιστορικής ποτοποιίας ΒΟΤΡΥΣ, δίπλα από το εργοστάσιο Κοροπούλη -το οποίο πρόσφατα κατεδαφίστηκε και διαμορφώνεται σε χώρο πρασίνου- καθώς και για ένα οικόπεδο έκτασης 3.811 τ.μ. στη Θερμίδα της Ριζούπολης, που γειτνιάζει με σχολείο και πάρκο. Δήμος Αθηναίων και ΚΤΥΠ υπέγραψαν το μεσημέρι στο δημαρχείο της πόλης τις σχετικές συμβάσεις, κάνοντας την αρχή για την αναβάθμιση των δύο χώρων, η οποία αποτελεί και διαχρονικό αίτημα των κατοίκων.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε δήλωσή του, αμέσως μετά την υπογραφή των συμβάσεων, τόνισε: «Σήμερα η Αθήνα κερδίζει δύο νέες εκτάσεις πρασίνου, που σημαίνει περισσότερο ελεύθερο χώρο και οξυγόνο για τους κατοίκους της. Ευχαριστούμε τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. για τη δωρεάν παραχώρηση του χώρου της ιστορικής ποτοποιίας “ΒΟΤΡΥΣ”, που παρέμενε εγκαταλελειμμένος εδώ και τέσσερις δεκαετίες και που πλέον θα μπορέσουμε να τον αξιοποιήσουμε προς όφελος όλων. Αντίστοιχα είναι τα σχέδια και στη Ριζούπολη, όπου αναλαμβάνουμε να διαμορφώσουμε ένα εγκαταλελειμμένο οικόπεδο σε χώρο πρασίνου, και αναψυχής».

Παρόντες στις υπογραφές των συμβάσεων, ήταν ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας και Δόμησης, Γιώργος Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος Δ.Σ. της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» Τίμος Κατσίπος, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Θανάσης Γιάνναρης και η Γενική Διευθύντρια Λειτουργίας και Διαχείρισης Πόρων, Μαρία Μιχοπούλου.

Από πλευράς ΚΤΥΠ, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γιάνναρης, ανέφερε: «Σήμερα υπογράψαμε την παραχώρηση στον Δήμο Αθηναίων δύο εμβληματικών ακινήτων, ιδιοκτησίας της εταιρείας μας, σε σημαντικές περιοχές της Αθήνας, δίνοντας τη δυνατότητα αναβάθμισης και καλυτέρευσης της ζωής των κατοίκων της πόλης μας, επιβεβαιώνοντας, για άλλη μια φορά, τον κοινωνικό χαρακτήρα της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., αλλά και την έγνοιά μας για την αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας». Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Αγαπητέ Δήμαρχε, κ. Μπακογιάννη, με την παραχώρηση των δύο ακινήτων, έχετε την ευκαιρία να εμπλουτίσετε κι άλλο το δημιουργικό σας έργο».

Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας και Δόμησης, Γιώργος Αποστολόπουλος, σε δήλωσή του, τόνισε: «Με τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία και αυτό αντανακλά στη σημερινή υπογραφή. Ως δήμος δεσμευόμαστε να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους χώρους σε ΒΟΤΡΥΣ και Θερμίδα, προς όφελος των Αθηναίων».

Πηγή: newsbeast.gr