Μπορεί να έχουν περάσει λίγες μέρες μετά την είδηση ότι Βρετανός αστυνομικός ήταν βιαστής, όμως οι αναταράξεις στην Αστυνομία της Βρετανίας δεν έχουν σταματήσει, καθώς δύο πρώην αστυνομικοί κατηγορούνται για παιδική πορνογραφία.

Όπως ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιαρντ ένας τρίτος, εν ενεργεία αστυνομικός, που εμπλεκόταν στην ίδια υπόθεση, βρέθηκε πρόσφατα νεκρός.

Οι αρχές λοιπόν, ανέφεραν ότι ένας 49χρονος αρχιεπιθεωρητής, ο Ρίτσαρντ Γουότκινσον, βρέθηκε νεκρός στις 12 Ιανουαρίου ενώ επρόκειτο να του ασκηθεί δίωξη για σωρεία αδικημάτων, όπως για «ηδονοβλεψία», για λήψη «άσεμνων» φωτογραφιών ενός παιδιού και για «συνωμοσία» με στόχο «τον διαμοιρασμό ή την επίδειξη άσεμνων φωτογραφιών παιδιών».

Ο θάνατός του θεωρείται ανεξήγητος αλλά «όχι ύποπτος».

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται δύο πρώην αστυνομικοί, ηλικίας περίπου 60 ετών σήμερα, οι οποίοι αποχώρησαν από το Σώμα πριν από μια δεκαπενταετία. Ο Τζακ Άντις και ο Τζέρεμι Λάξτον διώκονται για «συνωμοσία με στόχο τον διαμοιρασμό ή την επίδειξη άσεμνων φωτογραφιών παιδιών». Σε βάρος του Λάξτον εκκρεμεί άλλη μία κατηγορία, για λήψη και κατοχή εικόνων παιδικής πορνογραφίας.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ 2018-21. Οι δύο άνδρες θα οδηγηθούν ενώπιον δικαστηρίου στις 9 Φεβρουαρίου.

Η υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν προέτρεψε την αστυνομία να «βάλει τάξη» στους κόλπους της και να διώξει τους «διεφθαρμένους αστυνομικούς».

Πηγή: newsbeast.gr