Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αποχώρησε εκτάκτως από λειτουργία σε συναγωγή της Ιερουσαλήμ λόγω αδιαθεσίας, ενώ ΜΜΕ του Ισραήλ σημείωσαν πως ένιωσε «πόνο στο στήθος».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Νετανιάχου, που θα γίνει 73 ετών σε δύο εβδομάδες, «αισθάνθηκε άσχημα» ενώ προσευχόταν μέσα σε συναγωγή της Ιερουσαλήμ την ώρα της λειτουργίας «Νεϊλά», που τελείται ως μέρος του εορτασμού του Γιομ Κιπούρ, της Ημέρα της Εξιλέωσης, μιας από τις σημαντικότερες ημέρες του εβραϊκού ημερολογίου, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του.

«Υποβλήθηκε επί τόπου σε μια σειρά από τεστ και ήταν φυσιολογικά. Τώρα αισθάνεται καλά. Ωστόσο για να μην υπάρξει η παραμικρή αμφιβολία, ο πρώην πρωθυπουργός προτίθεται ανεξάρτητα να πάει στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις», πρόσθεσαν.

Επίσης, με βάση το Γαλλικό Πρακτορείο, οι υπηρεσίες του Νετανιάχου δεν ανέφεραν περισσότερα για την αδιαθεσία του, αλλά ισραηλινά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για «πόνο στο στήθος».

Ο πρωθυπουργός Γιαΐρ Λαπίντ, αντίπαλος του Νετανιάχου στις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου, του ευχήθηκε «ταχεία και πλήρη ανάρρωση», με μήνυμά του στο Twitter.

Οι Ισραηλινοί καλούνται στις κάλπες την 1η Νοεμβρίου, για 5η φορά σε τριάμισι χρόνια, για τις βουλευτικές εκλογές που μπορεί να επαναφέρουν στο προσκήνιο τον Νετανιάχου, τον μακροβιότερο πρωθυπουργό στην ιστορία της χώρας. Ο Νετανιάχου αποχώρησε από την εξουσία την άνοιξη του 2021, στην οποία τον διαδέχθηκε ένας ετερόκλητος συνασπισμός του οποίου ηγείται σήμερα ο Λαπίντ.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν στο δεξιό Λικούντ του Νετανιάχου, ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά, την πρώτη θέση στην πρόθεση ψήφου με λίγες παραπάνω από 30 έδρες στην 120μελή Κνεσέτ (κοινοβούλιο).

Πηγή: newsbeast.gr