Τις ελπίδες που έκαναν λόγο για ταχεία ανάκαμψη της, μετά τη χθεσινή πρόβλεψη για μία αδύναμη αύξηση των συνδρομητών της στο πρώτο τρίμηνο του 2021, διέψευσε η Netflix Inc. Τα εν λόγω στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα ως συνέπεια τη βύθιση της τιμής των μετοχών της κατά περίπου 20%, εξανεμίζοντας το μεγαλύτερο μέρος των κερδών που της είχαν απομείνει από την εξάπλωση της πανδημίας το 2020.

Η Netflix εκτίμησε ότι θα αυξήσει τους συνδρομητές της κατά 2,5 εκατομμύρια από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο. Ο αριθμός αυτός αύξησης των συνδρομητών είναι μικρότερος από το 50% της εκτίμησης των αναλυτών, για την εγγραφή 5,9 εκατομμυρίων νέων συνδρομητών.

Η εταιρεία μετρίασε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της, επικαλούμενη την καθυστέρηση στη διάθεση νέου περιεχομένου, το οποίο αναμενόταν εδώ και καιρό, όπως η δεύτερη περίοδος της τηλεοπτικής σειράς «Bridgerton», αλλά και της ταινίας «The Adam Project».

Netflix

Η Netflix είναι η μεγαλύτερη εταιρεία προσφοράς υπηρεσιών τεχνολογίας streaming παγκοσμίως, ενώ πρόσθεσε 8,3 εκατομμύρια νέους συνδρομητές στο πελατολόγιο της από τον Οκτώβριο μέχρι το Δεκέμβριο, όταν προχώρησε στη διάθεση μιας ουσιαστικής σειράς νέων προγραμμάτων όπως, οι ταινίες «Red Notice» και «Don’t Look Up», αλλά και μία νέα περίοδο επεισοδίων της δραματικής τηλεοπτικής σειράς «The Witcher».

H Netflix θα πετύχαινε αύξηση του αριθμού των συνδρομητών της κατά 8,4 εκατομμύρια πίστευαν οι αναλυτές

Οι αναλυτές στη βιομηχανία του θεάματος εκτιμούσαν ότι η Netflix θα πετύχαινε αύξηση του αριθμού των συνδρομητών της κατά 8,4 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία (Refinitiv IBES).

Ο συνολικός αριθμός των συνδρομητών της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο έφτασε στα 221,8 εκατομμύρια στα τέλη του 2021.

Σε μία επιστολή προς τους συνδρομητές της η Netflix ανέφερε ότι οι συνεχιζόμενες δυσκολίες από την πανδημία COVID-19 και οι οικονομικές δυσκολίες σε αρκετά μέρη του κόσμου, όπως η Λατινική Αμερική, ίσως να συγκράτησαν την αύξηση των συνδρομητών από την ανάκαμψη σε επίπεδα που είχαν καταγραφεί πριν από την πανδημία.

Η εταιρεία κατέγραψε αναπροσαρμοσμένα κέρδη 1,33 δολαρίων ανά μετοχή ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη 82 σεντς ανά μετοχή.

Πού αυξήθηκε η τιμή της συνδρομής του Netflix

Η Netflix την προηγούμενη εβδομάδα αύξησε τις τιμές της στις μεγαλύτερες αγορές της, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, για τις οποίες, οι αναλυτές δηλώνουν ότι η ανάπτυξή της καταγράφει στασιμότητα, ενώ τώρα επιδιώκει την αύξηση των συνδρομητών της στις αγορές του εξωτερικού.

Η πορεία της εταιρείας ήταν δυναμική στη διάρκεια της πανδημίας, με μία απότομη αύξηση του αριθμού των συνδρομητών τους το 2020, όταν οι άνθρωποι παρέμειναν στα σπίτια τους και οι κινηματογράφοι ήταν κλειστοί, για να ακολουθήσει μία επιβράδυνση του 2021. Η Netflix προσέλκυσε περισσότερους από 36 εκατομμύρια συνδρομητές το 2020 και 18,2 εκατομμύρια συνδρομητές το 2021.

Η αύξηση του αριθμού των συνδρομητών της Netflix για το 2022 αναμένεται να σταθεροποιηθεί και να επιστρέψει στο ρυθμό που είχε πριν από την πανδημία, όταν είχε αυξηθεί κατά 27,9 εκατομμύρια συνδρομητές το 2019, σύμφωνα με την εκτίμηση των αναλυτών.

Το πρόγραμμα της εταιρείας για το επόμενο χρονικό διάστημα περιλαμβάνει νέα επεισόδια των τηλεοπτικών σειρών «Ozark», «Bridgerton» και «Stranger Things» και ένα ντοκιμαντέρ τριών επεισοδίων (Κάνιε Γουέστ).

Ωστόσο, οι ανταγωνιστές της Netflix, όπως η Walt Disney Co και η HBO Max της AT&T Inc, δαπανούν δισεκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία νέου προγράμματος, προκειμένου να κερδίσουν ένα μερίδιο της αγοράς μετάδοσης προγραμμάτων μέσω τεχνολογίας streaming.

Η Netflix κατέγραψε έσοδα 7,71 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τέταρτο τρίμηνο του 2021, ευθυγραμμιζόμενη με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για έσοδα στο ίδιο επίπεδο.

Πηγή: newsbeast.gr