Οι true crime σειρές παραμένουν το βαρύ πυροβολικό του Netflix και οι λάτρεις του είδους θα θυμούνται σίγουρα ένα εξαίσιο δείγμα τους, το «Είμαι δολοφόνος».

Ήταν το 2018 όταν προβλήθηκε ο πρώτος κύκλος της, φέρνοντάς μας σε επαφή με πραγματικούς θανατοποινίτες που έδιναν τη δική τους εκδοχή των γεγονότων.

Ανατριχιαστική και όχι για ευαίσθητα στομάχια, φέτος απέκτησε και μια δεύτερη σεζόν, με δολοφόνους πια να αφηγούνται τα εγκλήματά τους.

Και τώρα το Netflix μας φέρνει κι ένα spin-off της σειράς, το «Είμαι δολοφόνος: Μετά την αποφυλάκιση», θυμίζοντάς μας τι ακριβώς απαρτίζει μια δυνατή true crime σειρά.

Καταδικασμένος σε θάνατο ήταν ο Dale Wayne Sigler, η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια τελικά και τώρα, 30 χρόνια μετά, είναι και πάλι ελεύθερος. Και έχει λέει μια συγκλονιστική κατάθεση να κάνει.

Η σειρά είναι μια συνεργασία του Netflix και του βρετανικού συνδρομητικού καναλιού Sky και έχει να κάνει με έναν πρώην θανατοποινίτη που ομολόγησε το στυγερό του έγκλημα.

Τρία χρόνια κράτησαν τα γυρίσματα στο Τέξας, τρία χρόνια που συμπυκνώνονται σε τρία επεισόδια μόλις πάνω από μισή ώρα το καθένα.

Ο Sigler πέρασε πάνω από το μισό της ζωής του στη στενή και πλέον είναι ξανά ανάμεσα στους ελεύθερους. Τον άφησαν να βγει με περιοριστικούς όρους, περνώντας ένα διάστημα στο σπίτι μιας 70χρονης, με την οποία έγιναν φίλοι ανταλλάσσοντας γράμματα από τη φυλακή.

Προσπαθώντας να προσαρμοστεί στον έξω κόσμο, εξομολογείται τα πραγματικά κίνητρα που τον οδήγησαν στο φριχτό του έγκλημα. Κίνητρα που είναι ανατριχιαστικά διαφορετικά από τους λόγους που είχαν γίνει γνωστοί στο δικαστήριο!

Μια ιστορία χωρίς αναισθητικό για όσα αυτιά είναι πρόθυμα να την ακούσουν…

Πηγή: newsbeast.gr