Την ώρα που «Οι Δαίμονες της Έπαυλης Μπλάι» συνεχίζουν να διχάζουν κριτικούς και κοινό, ο κόσμος φαίνεται να συμφωνεί πως ο χαρακτήρας που ξεχωρίζει είναι η Χάνα Γκρόουζ (T’Nia Miller).

Η Γκρόουζ είναι η οικονόμος της αρχοντικής βρετανικής έπαυλης και μια από τις πρώτες που καλωσορίζουν την πρόσχαρη αμερικανή νταντά Ντάνι (Βικτόρια Πεντρέτι) στη βίλα Μπλάι κατά την άφιξή της.

Η Γκρόουζ έχει πολλές παραξενιές σαν χαρακτήρας. Σπανίως τη βλέπουμε να τρώει και να πίνει με τους άλλους. Και μόνο στο πέμπτο επεισόδιο μαθαίνουμε για τη μοίρα της, όταν την κατακλύζουν οι μνήμες και θυμάται τους ζωντανούς και τους νεκρούς που είναι παγιδευμένοι στην έπαυλη.

Τώρα μαθαίνουμε πως η Χάνα είχε στην πραγματικότητα σκοτωθεί από τον μικρό Μάιλς, ο οποίος, αφού καταλήφθηκε από το πνεύμα του Πίτερ Κουίντ, την έσπρωξε σε ένα πηγάδι.

Ενώ λοιπόν το φυσικό της σώμα βρίσκεται ακόμα στον πάτο του πηγαδιού, το πνεύμα της Χάνα οργώνει την έπαυλη ως το φινάλε, όπου και απελευθερώνεται.

Η Miller έχει αποκαλύψει μάλιστα πως δεν γνώριζε τίποτα για τη μοίρα του χαρακτήρα που υποδύθηκε, μέχρι να το μάθει και η ίδια η Χάνα στο πέμπτο επεισόδιο δηλαδή. Κι όμως, όλα τα στοιχεία ήταν εδώ από την αρχή.

Αν ξαναδείς τις σκηνές της Χάνα υπό αυτή την προοπτική, θα δεις πως κάποιες φορές μοιάζει να βρίσκεται σε σύγχυση, αγγίζοντας συχνά τον λαιμό της, λες και αισθάνεται κάτι που δεν είναι εκεί. Ο λαιμός της είχε σπάσει κατά τη θανάσιμη πτώση στο πηγάδι.

Κάποιοι παρατηρητικοί φαν το έχουν εντοπίσει αυτό. Ακόμα καλύτερα, όσοι είχαν δει και την παλιότερη σειρά του Μάικ Φλάναγκαν «Οι Δαίμονες του Χιλ Χάουζ», θα θυμούνται μια αντίστοιχη ιστορία με τη «γυναίκα με τον στριμμένο λαιμό»…

Πηγή: newsbeast.gr