Είδε το σκληρό πρόσωπο του κορονοϊού και έφθασε να δίνει μάχη για τη ζωή του σε Νοσοκομείο πολύ μακριά από τον τόπο του.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Πρόκειται για τον 46χρονο οικογενειάρχη από τις Ράχες, πατέρας δύο παιδιών, ο οποίος στις 18 Νοεμβρίου διασωληνώθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας μετά τις επιπλοκές που του δημιούργησε η επικίνδυνη ασθένεια και έπρεπε να εισαχθεί στη ΜΕΘ.

Οι έξι – τότε – κλίνες της ΜΕΘ Κορονοϊού του Νοσοκομείου Λαμίας μόλις είχαν καλυφθεί από περιστατικά από Λαμία, Καρδίτσα και Καρπενήσι και ο άτυχος άνδρας κινδύνευε χωρίς την απαραίτητη ιατρική παρακολούθηση.

Διακομιδή στην Πάτρα

Η διοίκηση του ΓΝ Λαμίας βρήκε κλίνη ΜΕΘ στο Νοσοκομείο της Πάτρας (καθώς δεν είχε ούτε η Χαλκίδα) όπου ο 46χρονος εισήλθε σε σοβαρή κατάσταση. Τελικά μετά από 26 ημέρες ο 46χρονος επέστρεψε νικητής και νοσηλεύεται στην πνευμονολογική κλινική του ΓΝ Λαμίας αφού αρνητικοποιήθηκε κιόλας από τον ιό.

Ασφαλώς πρόκειται για πολύ καλή εξέλιξη όπως και στην περίπτωση του 44χρονου που ήταν το πρώτο περιστατικό από την Ευρυτανία στη ΜΕΘ Λαμίας, που όχι μόνο βγήκε από την Εντατική, αλλά από τις 12 Δεκεμβρίου μεταφέρθηκε στην Πνευμονολογική για να λάβει εξιτήριο.

Να σημειώσουμε ότι η ΜΕΘ Κορονοϊού Λαμίας είναι και πάλι σχεδόν γεμάτη καθώς νοσηλεύονται 11 ασθενείς. Μάλιστα τα τελευταία δύο περιστατικά αφορούν ηλικιωμένους από την Καρδίτσα που εισήχθησαν την Κυριακή και τη Δευτέρα αντίστοιχα. Συνολικά στη ΜΕΘ νοσηλεύονται 10 άνδρες και 1 γυναίκα και ειδικότερα τέσσερα άτομα από τη Φθιώτιδα, ένα από την Ευρυτανία, δύο από τη Λάρισα και τέσσερα από την Καρδίτσα με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη.

Πολλοί ασθενείς δυστυχώς εξακολουθούν να νοσηλεύονται και στην κλινική covid στο πέτρινο κτίριο. Παρά τα εξιτήρια, υπάρχουν διαρκώς καινούριες εισαγωγές διατηρώντας το νούμερο γύρω στα 60 (τελευταία ενημέρωση 59).

Πηγή: newsbeast.gr