Στο πλατό της εκπομπής «Πρωινό» του Ant1 βρέθηκε καλεσμένος ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης όπου και παραχώρησε συνέντευξη στον  Γιώργο Λιάγκα.

«Ο κυριότερος λόγος είναι επειδή θεωρώ ότι δεν είναι κάτι για το οποίο κάποιος πρέπει να ντρέπεται ή να το κρύβει. Επίσης, δεν θα ήθελα κανείς να νομίζει ότι όταν θα έχω μπει στην πολιτική θα έρθει και θα μου πει ‘σε κρατάω και θα το αποκαλύψω’ και θεωρώ ότι για μένα είναι πολιτικό θέμα τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας» τόνισε ο κ. Γιατρομανωλάκης αναφερόμενος στο γιατί αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο υφυπουργός σχολίασε πως: «Εγώ δεν έχω φωτογραφηθεί στο σπίτι μου με το έλατο πίσω και να πω ότι είμαι με τον σύντροφό μου. Είμαι πολύ προσεκτικός, γιατί ξέρω ότι θα κριθώ λίγο πιο αυστηρά» και πρόσθεσε: «Δεν έχω αλλάξει το ποιος είμαι και νομίζω ότι η συμπεριφορά μου θα ήταν ίδια και στρέιτ να ήμουν. Και στρέιτ να ήμουν, προτιμώ να μιλά για μένα η δουλειά μου από το να κάνω lifestyle εμφανίσεις».

Η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης αναφέρθηκε και στην αντίδραση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όταν του μίλησε για την σεξουαλικότητά του.

«Όταν μου πρότεινε να μπω στην κυβέρνηση, τους είπα “παιδιά το ξέρετε ότι είμαι γκέι”. Την κάναμε την κουβέντα γιατί ήθελα να είμαι καθαρός και να του πω “κοίτα, δεν θέλω να σου δημιουργήσω πρόβλημα ενδεχομένως”, γιατί μπορεί ένα κομμάτι του κοινού να αντιδράσει σε αυτό. Όταν του το είπα μου απάντησε: “Ναι… και;” και κάπου εκεί τελείωσε» ανέφερε ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Πηγή: newsbeast.gr