Από το πρωί της Δευτέρας κιόλας θα πρέπει ο νέος πρόεδρός του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης να ορίσει τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος που θα δίνει τις μάχες στη Βουλή, αφού ο ίδιος δεν έχει εκλεγεί βουλευτής, αλλά ευρωβουλευτής και μέχρι τις εθνικές εκλογές θα πηγαινοέρχεται στις Βρυξέλλες. Ο μεγάλος νικητής της Κυριακής δεν μπορεί να μετέχει σε μια σειρά από κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ούτε καν να υπερψηφίζει ή να καταψηφίζει νομοσχέδια.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής των Ελλήνων (άρθρο 16), «ο αρχηγός του κόμματος θεωρείται και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, εάν είναι βουλευτής». Οπότε τώρα με τη νίκη Ανδρουλάκη στις εσωκομματικές εκλογές τίθεται ζήτημα εκπροσώπησης του κόμματος στο Κοινοβούλιο από άλλο πρόσωπο. Το θέμα αυτό είχε επισημάνει και ο Ανδρέας Λοβέρδος προ ημερών, με τον κ. Ανδρουλάκη να απαντά πως «αν ήταν να κάνουμε εκλογές μόνο για βουλευτές, μπορούσε να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα και να εκλέξει μόνη της τον αρχηγό. Οι εκλογές αυτές είναι για όλο τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και ψηφίζουμε όλοι μας και επιλέγουμε όλοι μαζί το μέλλον».

Επί του πρακτέου όμως θα πρέπει να οριστεί κάποιο πρόσωπο ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast, ο κ. Ανδρουλάκης θα ορίσει πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ είτε τον «μπαρουτοκαπνισμένο» και πολύπειρο πρώην υπουργό Κώστα Σκανδαλίδη, είτε τον 46χρονο βουλευτή Ηλείας Μιχάλη Κατρίνη, προκειμένου να σηματοδοτήσει την ανανέωση.  

Ο κ. Ανδρουλάκης έχει ξεκαθαρίσει πως το γραφείο του θα είναι στην ελληνική Βουλή και ότι στο Ευρωκοινοβούλιο θα πηγαίνει όποτε έχουν Ολομέλεια, τρεις μέρες το μήνα. Άρα όποτε υπάρχει σοβαρό εθνικό θέμα θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες «για να παρεμβαίνει προς όφελος της πατρίδας», όπως έχει πει παλαιότερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη, και όλες τις υπόλοιπες μέρες θα είναι στην Ελλάδα «να μάχεται για την παράταξη».

Πηγή: newsbeast.gr