Άγνωστες λεπτομέρειες από τη ζωή του μεγάλου νικητή του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, παρουσιάζει η εκπομπή «Tlive». Η πορεία του ως πολιτικός μηχανικός, η αδυναμία στον γιο του και η αγάπη του για τα ταξίδια.

Ο 42χρονος πολιτικός από την Κρήτη σπούδασε πολιτικός μηχανικός και ο πατέρας του υπήρξε υποστηρικτής του Κώστα Σημίτη στο νησί. Το ενδιαφέρον του για την πολιτική ζωή εκδηλώθηκε κατά τα φοιτητικά του χρόνια στο Δημοκρίτειο.

Στην προσωπική του ζωή, ο Νίκος Ανδρουλάκης κρατά χαμηλούς τόνους και η μεγάλη αδυναμία της ζωής του είναι ο γιος του, Μαρίνος, ο οποίος είναι 10 ετών. Με τη μητέρα του παιδιού του, Ελένη Ψαρρού, υπήρξαν συμφοιτητές στο Πανεπιστήμιο. Οι δυο τους είχαν κάνει σύμφωνο συμβίωσης και πλέον έχουν τραβήξει χωριστούς δρόμους.

Κέρδισε τη μάχη της επαρχίας ο Ανδρουλάκης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται ότι κέρδισε σημαντικό προβάδισμα με την επιλογή να περιοδεύσει σε περιοχές εκτός Αθηνών, αφού η περιφέρεια ήταν αυτή που τον επέλεξε ως επί το πλείστον, ενώ ανάλογη συνταγή θα ακολουθήσει και αυτή την εβδομάδα.

Ο ίδιος δήλωσε χθες αργά το βράδυ πως «θέλω να ευχαριστήσω τους 270.000 προοδευτικούς πολίτες που ήρθαν και μας τίμησαν σε αυτή την πολύ μαζική διαδικασία. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου, που δώσαμε έναν αγώνα με πολιτικό πολιτισμό, με αξιοπρέπεια και ενότητα. Την ενότητα που είναι και η βασική παρακαταθήκη της αείμνηστης Προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά. Από την αρχή αυτής της προσπάθειας, είπα ότι η δύναμη μου είναι η βάση της Παράταξης και όσοι την επιθυμούν περήφανη και ισχυρή. Θέλω πραγματικά να τους ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για την τιμή που μου έκαναν και δεσμεύομαι ότι θα τιμήσω την εντολή τους για ανανέωση, για ενότητα και πολιτική αυτονομία. Η Δημοκρατική Παράταξη απόψε επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει».

Πηγή: newsbeast.gr