Με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής στις 16:00 το απόγευμα καθώς εκεί αναμένεται να δώσει για πρώτη φορά το πολιτικό του στίγμα ο νέος πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης.

Καταρχάς αναμένεται να ανακοινώσει τους ρόλους – «κλειδιά» που θα μοιραστούν. Ήτοι, το πρόσωπο που θα αναλάβει καταρχάς πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς ο ίδιος είναι ευρωβουλευτής και δεν μπορεί στην παρούσα φάση να έχει και τον συγκεκριμένο θώκο όπως συμβαίνει και με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς που βρίσκονται στη Βουλή. Πληροφορίες αναφέρουν πως θα επιλέξει μεταξύ του «μπαρουτοκαπνισμένου» και πολύπειρου πρώην υπουργού Κώστα Σκανδαλίδη και του 46χρονου βουλευτή Ηλείας Μιχάλη Κατρίνη, προκειμένου να σηματοδοτήσει την ανανέωση. Όποιος επιλεγεί, θα είναι αυτός που θα αντιπαρατεθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2022 που ξεκινάει σήμερα στην Ολομέλεια.

Δεύτερον, ο κ. Ανδρουλάκης θα πρέπει να προτείνει τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (θέση που μέχρι σήμερα κατέχει ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου) καθώς επίσης και τον αναπληρωτή του αλλά και τους δύο κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους. Τη θέση του κ. Κεγκέρογλου κατά πάσα πιθανότητα θα πάρει η βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, ενώ αναμένεται να οριστεί και διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Για όλα αυτά τα πρόσωπα ο νέος πρόεδρος είχε σύσκεψη μέχρι αργά χθες το βράδυ με τους στενούς συνεργάτες του καθώς σκοπός του είναι να καταθέσει μια συνολική πρόταση, κρατώντας ισορροπίες μεταξύ των εσωκομματικών τάσεων. Αυτό σημαίνει ότι μεταξύ άλλων θα δοθούν ρόλοι τόσο στον Ανδρέα Λοβέρδο όσο και στον Χάρη Καστανίδη αλλά και τους υπόλοιπους συνυποψήφιούς του για την προεδρία του κόμματος.

Πηγή: newsbeast.gr