Δεκτός από τον πρόεδρο της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντες (Alberto Fernández), έγινε χθες ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, παρουσία του ομολόγου του από την Αργεντινή Σαντιάφο Καφιέρο (Santiago Cafiero).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης είχαν μια «γόνιμη ανταλλαγή απόψεων για την περαιτέρω προώθηση της διμερούς συνεργασίας και των οικονομικών σχέσεων, τις περιφερειακές και παγκόσμιες εξελίξεις και τις σχέσεις ΕΕ- Αργεντινής» σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών.

Νωρίτερα ο κ. Δένδιας με τον ομόλογό του κ. Καφιέρο υπέγραψαν δύο συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας και Αργεντινής για την αθλητική συνεργασία, την επικερδή απασχόληση εξαρτώμενων ατόμων μελών της διπλωματικής και προξενικής Αρχής, καθώς και δήλωση πρόθεσης συνεργασίας στην ανώτατη Εκπαίδευση μεταξύ των υπουργείων παιδείας των δύο χωρών.

Η Ελλάδα και η Αργεντινή είναι χώρες που έχουν άριστες σχέσεις μεταξύ τους και ούτε ένα καταγεγραμμένο πρόβλημα για δεκαετίες και η γέφυρα που τις συνδέει είναι οι χιλιάδες πολίτες ελληνικής καταγωγής που ζουν και ευημερούν στη χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής, τόνισε Νίκος Δένδιας, μιλώντας νωρίτερα χθες στην τελετή ανακοίνωσης της δωρεάς της Ελλάδας στον δήμο Μπερίσο. Με τη δωρεά αυτή και σε συνεργασία με τον δήμο Μπερίσο και την τράπεζα Banco Nación, θα κατασκευαστούν δύο γήπεδα ποδοσφαίρου με την ονομασία «Ελλάδα» (Grecia), με στόχο τη στήριξη της νεολαίας και του αθλητισμού.

Πηγή: newsbeast.gr