Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με αφορμή την τελετή εορτασμού του Αγίου Νικολάου, Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού, δώρισε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ένα κομμάτι από το πρώτο μέταλλο από της ελληνικής υπό ναυπήγησης φρεγάτας [email protected].

Το κομμάτι είχε κοπεί στα ναυπηγεία της «Naval Group» στη Λοριάν της Γαλλίας για τις υπό ναυπήγηση φρεγάτες τύπου FDI τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ φέρει την υπογραφή του Έλληνα υπουργού Άμυνας και της Γαλλίδας ομολόγου του Φλοράνς Παρλί.

«Αυτό εδώ το δώρο θα υπενθυμίζει και θα εμπνέει στους σπουδαστές και τις σπουδάστριες της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων αυτό που έρχεται, τη νέα προοπτική του Πολεμικού Ναυτικού» ανέφερε, μεταξύ άλλων, και συνέχισε: «Θα είναι τυχεροί να αποφοιτήσουν από τη Σχολή και κατά πάσα πιθανότητα θα κληθούν να στελεχώσουν αυτά τα νέα μέσα που χρειάζεται το Πολεμικό Ναυτικό και στα οποία αναμένεται να προστεθούν κι άλλα, όταν ληφθούν σύντομα και οι νέες αποφάσεις για το πρόγραμμα των κορβετών και όχι μόνο».

Όταν οι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, εμφανώς συγκινημένοι, τον ευχαρίστησαν για το δώρο του, ο υπουργός, που υπήρξε αθλητής του πόλο, δείχνοντας στο σημείο της υπογραφής του – που μοιάζει με τον αριθμό 4 – ανέφερε: «Βλέπω ότι είστε συγκινημένοι. Καταλαβαίνω τη συγκίνηση σας. Όπως αντιμετωπίζετε τους αντιπάλους στο θαλάσσιο πεδίο, έτσι έκανα κι εγώ ναυμαχίες στο υδάτινο τερέν με το σκουφάκι με τον αριθμό 4».

Πηγή: newsbeast.gr