Μια προκαταρκτική έρευνα για τις ζημιές στους δύο αγωγούς αερίου Nord Stream στο δανικό τμήμα της Βαλτικής Θάλασσας έδειξε πως οι διαρροές προκλήθηκαν από «ισχυρές εκρήξεις», αναφέρει σε σημερινή δήλωσή της η Αστυνομία της Κοπεγχάγης.

Η περαιτέρω έρευνα για τις διαρροές που διαπιστώθηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Δανίας θα γίνουν από κοινού από την Αστυνομία της Κοπεγχάγης και την Υπηρεσία Ασφαλείας και Πληροφοριών της Δανίας.

«Εξακολουθεί να είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε σχετικά με το πλαίσιο εντός του οποίου θα εξελιχθεί η διεθνής συνεργασία, για παράδειγμα με τη Σουηδία και τη Γερμανία, καθώς εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες», ανέφερε η Αστυνομία της Κοπεγχάγης, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο μεταξύ, στο φως έρχονται οι πρώτες υποβρύχιες εικόνες του Nord Stream 1 μετά την έκρηξη. Η σουηδική εφημερίδα Expressen δημοσίευσε πλάνα από τον αγωγό, 80 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Βαλτικής Θάλασσας.

Η υποβρύχια κάμερα κατέγραψε τις φθορές στους αγωγούς, ενώ φαίνεται ότι τουλάχιστον 50 μέτρα της γραμμής φυσικού αερίου έχουν καταστραφεί.

Πηγή: newsbeast.gr