Κύκλωμα κατασκοπείας φέρεται να είχε στήσει Τούρκος αστυνομικός, συγκεντρώνοντας πληροφορίες στο πλαίσιο μυστικής επιχείρησης που διεξήγαγε η τουρκική κυβέρνηση στην Ελλάδα για τον εντοπισμό Γκιουλενιστών, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύει το Nordic Monitor.

Ειδικότερα, το απόρρητο έγγραφο που έστειλε η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας της Τουρκίας (Emniyet) στις 2 Σεπτεμβρίου του 2020 με παραλήπτες τουλάχιστον δώδεκα τουρκικά αστυνομικά τμήματα περιέχει πληροφορίες και στοιχεία που συγκέντρωσε ο Τούρκος αστυνομικός, από παρακολουθήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο αστυνομικός ο οποίος ήταν αποσπασμένος στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, κατασκόπευε τουλάχιστον έξι επιχειρήσεις και 13 άτομα ενδιαφέροντος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μεταξύ των οποίων ένα εστιατόριο, μια αγορά λιανικής, ένα μεσιτικό γραφείο και ένα πρακτορείο ενοικίασης αυτοκινήτων.

Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις αντικείμενο κατασκοπείας και παρακολούθησης ήταν και οι σύζυγοι των ιδιοκτητών των προαναφερθέντων επιχειρήσεων, που φέρονται να είχαν διασυνδέσεις με το περίφημο δίκτυο Γκιουλέν (FETO).

«Η κατασκοπευτική δραστηριότητα δείχνει ότι η κυβέρνηση Ερντογάν όχι μόνο αγνοεί το νόμο σε μια γειτονική χώρα – μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά παραβιάζει και τον νόμο που απαγορεύει στην τουρκική αστυνομία να διεξάγει τέτοιου είδους επιχειρήσεις» σχολιάζει το Nordic Monitor.

Πηγή: newsbeast.gr