Κάποια από τα πιο ευάλωτα ορφανά της Ουκρανίας μεταφέρθηκαν σε ένα σχετικά ασφαλές μέρος, σε ένα νοσοκομείο στο Κίεβο, όπου οι γιατροί ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να τους παράσχουν φροντίδα και να πραγματοποιήσουν σωτήριες για τη ζωή τους χειρουργικές επεμβάσεις.

Περισσότερα από 70 παιδιά, μεταξύ αυτών βρέφη, που πέρασαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε καταφύγια, στην υπό πολιορκία πόλη Σούμι, στη βορειοανατολική Ουκρανία, απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, είπαν ντόπιοι αξιωματούχοι το Σαββατοκύριακο.

Τα περισσότερα παιδιά μεταφέρθηκαν στο Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία, όμως ορισμένα εξ αυτών ήταν πολύ άρρωστα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Πόλεμος στην Ουκρανία

Τέσσερα βρέφη λαμβάνουν αυτή τη στιγμή φροντίδα στο Καρδιολογικό Κέντρο του Κιέβου.

«Τα παιδιά αυτά δεν έχουν γονείς, ζουν σε ένα ορφανοτροφείο. Και τα τέσσερα γεννήθηκαν πρόωρα φέτος», είπε ο Μπόρις Τοντούροφ, ένας καρδιοχειρουργός στο Καρδιολογικό Κέντρο του Κιέβου.

«Βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, βρέθηκαν σε μια κατάσταση όπου χρειάζονταν βοήθεια, όμως δεν υπήρχε κανείς να τα βοηθήσει, διότι οι εχθροπραξίες είχαν ξεκινήσει», εξήγησε, προσθέτοντας πως δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν στο Λβιβ, καθώς η κατάσταση της υγείας τους ήταν «κρίσιμη».

Πηγή: newsbeast.gr