Οι αρχές της Νότιας Κορέας έβαλαν τέλος στην απαγόρευση εισαγωγών sex dolls σε μέγεθος ενηλίκου, έπειτα από διαμάχες που κράτησαν για χρόνια αναφορικά με το αν η κυβέρνηση παρεμβαίνει στην ιδιωτική ζωή των πολιτών της χώρας.

Οι νέες οδηγίες επιτρέπουν σε sex dolls σε μέγεθος ενηλίκου να περάσουν από τα τελωνεία της χώρας, αλλά οι κούκλες που μοιάζουν με ανηλίκους εξακολουθούν να απαγορεύονται, δήλωσε η Κορεατική Τελωνειακή Υπηρεσία. Αν και το συγκεκριμένο σεξουαλικό βοήθημα δεν θεωρείται παράνομο στη Νότια Κορέα, χιλιάδες τέτοια προϊόντα βρίσκονταν στα τελωνεία της χώρας εδώ και τέσσερα χρόνια.

Οι αρχές δεν επέτρεπαν την εισαγωγή των sex dolls καθώς οι κυβερνήσεις της χώρας θεωρούσαν πως βλάπτουν τις παραδόσεις και τα δημόσια ήθη της Νότιας Κορέας.

Οι εισαγωγείς προσέφυγαν δικαστικά κατά αυτής της απόφασης ζητώντας την άρση της απαγόρευσης και την απελευθέρωση της εισαγωγής των sex dolls από τα τελωνεία ενώ ισχυρίστηκαν ότι τα προϊόντα αυτά δεν θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Το 2019, το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε μια απόφαση σύμφωνα με την οποία οι κούκλες για σεξ χρησιμοποιούνται για προσωπική χρήση και εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία με την πορνογραφία, η οποία είναι αυστηρά ρυθμισμένη, αλλά νόμιμη.

Από την άλλη μεριά, όμως, περίπου 250.000 άνθρωποι υπέγραψαν αίτηση για να σταματήσει η εισαγωγή των sex dolls στη Νότια Κορέα. Πίσω από αυτή τη δράση βρισκόταν μια ομάδα που υποστήριζε ότι οι κούκλες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση των σεξουαλικών εγκλημάτων.

Το θέμα επιλύθηκε όταν οι τελωνειακοί υπάλληλοι αποφάσισαν να άρουν την απαγόρευση. Σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι η απόφαση ελήφθη μετά από εξέταση πρόσφατων δικαστικών αποφάσεων και γνωμοδοτήσεων από αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου Ισότητας των Φύλων και Οικογένειας.

Η απόφαση επιτρέπει επίσης στους εισαγωγείς να ανακτήσουν τα προϊόντα τους που έχουν δεσμευτεί και φυλάσσονται σε κρατικές αποθήκες. Οι τελωνειακοί υπάλληλοι δήλωσαν ότι εξακολουθούν να έχουν δεσμεύσει πιθανώς περισσότερες από 1.000 κούκλες σεξ που είχαν φτάσει στη Νότια Κορέα από το 2018. Ωστόσο, οι τελωνειακοί υπάλληλοι είπαν ότι θα απαγορεύσουν την πώληση τέτοιων προϊόντων που μοιάζουν με πραγματικούς ανθρώπους, όπως διασημότητες.

Δεν είναι σαφές εάν η απαγόρευση πώλησης ισχύει και για εγχώριες sex dolls που μοιάζουν με ανηλίκους – αλλά τέτοιοι περιορισμοί υπάρχουν στην Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Πηγή: newsbeast.gr