Ο Νότης Μηταράκης παρουσίασε δημόσια τις επιστολές που αναφέρει ότι έστειλε στο Channel 4 και Spiegel, οι οποίες δεν δημοσιοποιήθηκαν ποτέ από τα συγκεκριμένα ΜΜΕ και αφορούσαν το ζήτημα των 38 αιτούντων άσυλο που βρέθηκαν στον Έβρο το 15 Αύγουστο.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφερε το εξής:

«Τα δικαστικά έγγραφα σε όλο το φωτογραφικό υλικό αποδεικνύουν ότι δεν υπήρχε νεκρό παιδί. Αυτό είναι οι πληροφορίες που έχουμε. Η Δικαιοσύνη θα το επιβεβαιώσει».

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που είχε εκδώσει η ΕΛ.ΑΣ., στις 15 Αυγούστου «μετά από νεότερες πληροφορίες και εκτεταμένες έρευνες εντοπίστηκε στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων ομάδα παράτυπων μεταναστών, κατά δήλωσή τους από τη Συρία, αποτελούμενη από 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά, ενώ μία από τις γυναίκες είναι εγκυμονούσα. Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι περίπου 4 χιλιόμετρα νοτίως, από τις συντεταγμένες εκτός της ελληνικής επικράτειας, που είχαν δηλωθεί ως αρχική θέση προ ημερών.

Από τη στιγμή του εντοπισμού τους έχουν σπεύσει προς αρωγή τους οι απαραίτητες δυνάμεις της ΕΛΑΣ και όλων των υπόλοιπων κρατικών υπηρεσιών, για την περίθαλψη των μεταναστών, την παροχή τροφής και νερού και τη μεταφορά τους σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας».

Πηγή: newsbeast.gr