«Το πιο δίκαιο θα ήταν ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα μπορέσει να αγωνισθεί στο Australian Open, αφού η Δικαιοσύνη μίλησε» σχολίασε ο Ράφαελ Ναδάλ, στον απόηχο του θρίλερ με τον «Νόλε» ο οποίος δικαιώθηκε από το δικαστήριο της Αυστραλίας για τη βίζα του αλλά η συμμετοχή του στο Australian Open δεν έχει τελεσιδικήσει.

«Ακόμη κι εάν μπορώ να συμφωνήσω ή όχι σε ορισμένα πράγματα με τον Τζόκοβιτς, η Δικαιοσύνη μίλησε. Και πιστεύω, ότι το πιο δίκαιο, είναι ότι ο επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, που θέλει να μπει στην Αυστραλία χωρίς να έχει εμβολιασθεί κατά της Covid -19, να παίξει στο πρώτο τουρνουά Grand Slam της χρονιάς» είπε ο Ναδάλ, μιλώντας στο ισπανικό ραδιόφωνο «Onda Cero».

Την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η υπόθεση Τζόκοβιτς άρχισε να απασχολεί τα Μέσα, ο Ναδάλ είχε πει: «Αν ήθελε, θα μπορούσε να παίξει χωρίς προβλήματα στην Μελβούρνη».

«Αυτό που συμβαίνει δεν είναι καλό. Δεν έχω όλη την εικόνα για να έχω ξεκάθαρη άποψη. Το μόνο που ξέρω είναι ότι πολύς κόσμος υποφέρει τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι λογικό ο κόσμος εδώ στην Αυστραλία να έχει ενοχληθεί γιατί έχει περάσει πολλά και σκληρά lockdown. Κάποιοι δεν μπορούν καν να ταξιδέψουν στην Μελβούρνη από τη χώρα. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτό και να εμβολιαστούμε. Αρκετά υπέφερε ο κόσμος. Πέρασα κορονοϊό και έχω εμβολιαστεί δύο φορές. Αν το κάνεις, δεν θα έχεις πρόβλημα να αγωνιστείς εδώ. Είναι ξεκάθαρο.

Ο κόσμος έχει υποφέρει αρκετά για να μην τηρούμε εμείς τους κανόνες. Ο καθένας κάνει την επιλογή του και ότι νομίζει καλύτερο γι’ αυτόν. Αλλά υπάρχουν κανόνες και αν δεν τους ακολουθείς πρέπει να υποστείς τις συνέπειες αν δε θες να εμβολιαστείς. Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος να το ξεπεράσουμε όλο αυτό. Ο Νόβακ αν ήθελε θα έπαιζε στην Αυστραλία χωρίς προβλήματα. Επέλεξε τον δικό του δρόμο και όλοι έχουν αυτό το δικαίωμα. Υπάρχουν όμως και επιπτώσεις. Νιώθω άσχημα πάντως για ότι τραβάει. Ήξερε την κατάσταση μήνες πριν όμως οπότε ήταν επιλογή του».

Πηγή: newsbeast.gr