Με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να επιστρέφει στις προπονήσεις και το σίριαλ της παραμονής του ή της απέλασης του από την Αυστραλία να οδεύει προς το τέλος του, οι συναθλητές του ως επί το πλείστον χαιρέτισαν την εξέλιξη.

Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν πριν από την έναρξη του Australian Open υπήρξε ένας άλλος πόλος έλξης ενδιαφέροντος που δεν είχε να κάνει με το τένις. Πέρυσι ήταν η αυστηρή καραντίνα στα ξενοδοχεία και οι διαφορετικοί κανονισμοί που ίσχυαν για τα «μεγάλα ονόματα» και όλους τους υπόλοιπους. Οπότε, ελπίζουν πως πλέον στο επίκεντρο θα είναι το άθλημα και όχι η πανδημία του κορονοϊού και ότι αυτή προκαλεί.

Μπορεί μεταξύ των περισσότερων οπαδών ο Νόβακ Τζόκοβιτς να μην είναι αγαπητός, αλλά οι συναθλητές του φάνηκαν υποστηρικτικοί στα όσα πέρασε ακόμη κι αν μια πιθανή απουσία του θα βελτίωνε τις πιθανότητές τους να κατακτήσουν το τρόπαιο. «Είναι το δίκαιο να παίξει», είπε μεταξύ άλλων ο Ράφα Ναδάλ.

«Για να είμαι ειλικρινής όλα μοιάζουν πολύ εύκολα για να έχεις κανείς άποψη, να πει πως θα πρέπει να παίξει ή όχι, αλλά όταν το ζεις δεν φαίνεται καθόλου εύκολο», ανέφερε ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, που νίκησε τον «Νόλε» στον τελικό του US Open και βρίσκεται στο νούμερο δύο της παγκόσμιας κατάταξης. Από τη μεριά του, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, υποστήριξε πως «δεν πρόκειται ποτέ μου να πω κακή κουβέντα για τον Νόβακ, αλλά από την άλλη δεν έχω και όλα τα στοιχεία για να πάρω θέση».

«Ξεχνάμε πως έχει βοηθήσει την Αυστραλία όταν δεν είχε λόγο να το κάνει και οι αθλητές αυτού του επιπέδου είναι ιδιαίτερα εγωιστές», πρόσθεσε ο Νικ Κύργιος που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και πλέον η συμμετοχή του στο Australian Open είναι αμφίβολη.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ιδιαίτερα αγαπητός στα αποδυτήρια. Πολλοί τενίστες αναφέρουν πως είναι από τους λίγους «παλιούς» που προσφέρουν τη βοήθειά τους χωρίς να του ζητηθεί. Είναι από εκείνους που πλησιάζουν τους νεότερους και τους δίνει συμβουλές ή τους ζητά να προπονηθούν μαζί.

Πριν από λίγο καιρό, δε, συνίδρυσε την Ένωση Επαγγελματιών Παικτών Τένις σε μια προσπάθεια να ενώσει τους αθλητές και τις αθλήτριες στην προσπάθειά τους να βελτιωθούν οι αμοιβές κυρίως σε εκείνους που αγωνίζονται σε τουρνουά χαμηλότερου επιπέδου.

Πηγή: newsbeast.gr