Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε σήμερα την πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την περιπέτεια που είχε στην Αυστραλία στις αρχές Ιανουαρίου και οδήγησε στην απέλαση του και τον αποκλεισμό του από το Australian Open. Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς υποδέχθηκε σήμερα στο προεδρικό μέγαρο τον παγκόσμιο πρωταθλητή του τένις.

Υποδεχόμενος τον Τζόκοβιτς, ο Βούτσιτς δήλωσε: «Δέχτηκα όλους τους μεγάλους πολιτικούς ηγέτες, με τον Πούτιν συναντήθηκα πολλές φορές, αλλά σαν αυτή τη σημερινή συνάντηση δεν είχα ποτέ. Ήρθε κάποιος πολύ μεγαλύτερος από εμάς. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που είστε εδώ σήμερα. Θέλω να σας ευχαριστήσω για όλα όσα έχετε κάνει για τη χώρα μας».

Νόβακ Τζόκοβιτς και Βούτσιτς

Ο πρόεδρος της Σερβίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Τζόκοβιτς θα επανέλθει δυναμικά στο τένις και θα καταφέρει να κατακτήσει περισσότερους τίτλους grand slam από τον Ραφαέλ Ναδάλ. Ο Σέρβος τενίστας, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για την «θερμή υποδοχή», δήλωσε συγκινημένος από την υποστήριξη που είχε από την πολιτική ηγεσία και τον λαό της Σερβίας.

«Είχα τεράστια υποστήριξη στη Σερβία, πολλοί άνθρωποι έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης. Εσείς, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν είχατε την υποχρέωση να με στηρίξετε, όμως το πράξατε και θέλω να γνωρίζετε ότι νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη που σταθήκατε στο πλευρό μου. Διακυβεύσατε την θέση σας και αυτό θα το θυμάμαι για πάντα», ανέφερε στην ο Τζόκοβιτς απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Σερβίας.

Νόβακ Τζόκοβιτς και Βούτσιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους που κάλυπταν το γεγονός ότι σε εφτά με δέκα ημέρες σε συνέντευξη Τύπου θα παρουσιάσει την δική του εκδοχή για όσα συνέβησαν στην Αυστραλία, όπως αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ο ανεμβολίαστος Τζόκοβιτς και η περιπέτεια στην Αυστραλία

Νόβακ Τζόκοβιτς

Σημειώνεται ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς, όντας ανεμβολίαστος για τον κορονοϊό, προσπάθησε να εισέλθει στην Αυστραλία για να συμμετάσχει στο Australian Open έχοντας λάβει ιατρική εξαίρεση από την διοργανωτική αρχή του τουρνουά. Με παρέμβαση της αυστραλιανής κυβέρνησης ωστόσο απαγορεύτηκε η είσοδος του στη χώρα και αποφασίστηκε η απέλαση του.

Ο Τζόκοβιτς άσκησε έφεση και, ενώ σε πρώτο βαθμό δικαιώθηκε από δικαστήριο της Μελβούρνης, το Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστραλίας επικύρωσε την απόφαση της κυβέρνησης και απελάθηκε. Κατά την διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας ο Τζόκοβιτς παρουσίασε πιστοποιητικό που εξέδωσε το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγεία της Σερβίας και αποδείκνυε ότι νόσησε με κορονοϊό στις 16 Δεκεμβρίου του 2021.

Νόβακ Τζόκοβιτς και Βούτσιτς

Εκφράστηκαν αμφιβολίες για την αυθεντικότητα του πιστοποιητικού αυτού, ενώ Σέρβος πολίτης κατέθεσε αγωγή κατά παντός υπευθύνου υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για πλαστό έγγραφο. Χθες, Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, η εισαγγελία του Βελιγραδίου ανακοίνωσε ότι εξετάστηκε η αγωγή και διαπιστώθηκε ότι το πιστοποιητικό ήταν αυθεντικό.

Πηγή: newsbeast.gr