Υποστήριξη στον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος παραμένει αποκλεισμένος σε ξενοδοχείο στην Αυστραλία μέχρι την εκδίκαση της έφεσής του κατά της ακύρωσής της βίζας του, πρόσφερε ένας από τους πιο σκληρούς επικριτές του, ο Νικ Κύργιος, επικρίνοντας μάλιστα τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται ο Σέρβος πρωταθλητής, νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη.

 «Κοιτάξτε, σίγουρα πιστεύω στη δράση, εμβολιάσθηκα για να προστατέψω τους άλλους και για την υγεία της μαμάς μου, αλλά το πώς χειριζόμαστε την κατάσταση του Νόβακ είναι κακό, πραγματικά κακό», έγραψε στο Twitter ο Νικ Κύργιος. «Όπως αυτά που λέγονται, οι τίτλοι, αυτός είναι ένας από τους μεγάλους πρωταθλητές μας, αλλά στο τέλος της ημέρας, είναι άνθρωπος. Χρειάζεται καλύτερη αντιμετώπιση».

Επίσης ο Αμερικανός, Τζον Ίσνερ, είπε ότι ο Τζόκοβιτς είχε ακολουθήσει όλους τους κανόνες και δεν άξιζε να του φέρονται με αυτόν τον τρόπο: «Αυτό που περνάει ο Νόβακ αυτή τη στιγμή δεν είναι σωστό», έγραψε ο Ίσνερ στο Twitter. «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την ταλαιπωρία που περνάει. Αυτό είναι τόσο κρίμα».

Ο πρώην πρωταθλητής του U.S. Open , Μάριν Τσίλιτς, εξέφρασε την ελπίδα, ότι η κατάσταση θα λυθεί γρήγορα και ότι το όλο επεισόδιο δεν ήταν καλό για το άθλημα: «Σίγουρα δεν είναι μια υπέροχη εικόνα για το τένις», είπε ο Τσίλιτς σήμερα, μιλώντας στους δημοσιογράφους στην Αδελαΐδα.

 Η Ένωση Επαγγελματιών Παικτών Τένις (PTPA), την οποία ίδρυσε ο Τζόκοβιτς το 2020, ανέφερε σε μια ανακοίνωση ότι βρίσκεται σε στενή επαφή μαζί του: «Ο Τζόκοβιτς επιβεβαίωσε την κατάστασή του σε εμάς», ανέφερε η PTPA σε δήλωση. «Έχει επίσης ζητήσει να του επιτρέψουμε να μοιραστεί προσωπικά τα γεγονότα της κράτησής του με δικά του λόγια και στον χρόνο του».

Ο Μπόρις Μπέκερ, ο οποίος προπονούσε τον Τζόκοβιτς, τον προέτρεψε να εμβολιαστεί: «Ως πρώην προπονητής του, είμαι τόσο κοντά στον Νόβακ Τζόκοβιτς που θα τον θεωρούσα σχεδόν οικογένεια , αλλά όπως σε όλες τις οικογένειες μερικές φορές υπάρχουν διαφωνίες» έγραψε ο Μπέκερ σε στήλη της Daily Mail. «Και σε αυτήν την περίπτωση νομίζω ότι κάνει ένα μεγάλο λάθος που δεν εμβολιάστηκε. Είναι κάτι που απειλεί την καριέρα του και την ευκαιρία του να εδραιωθεί ως ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών» τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι δεν ήταν σίγουρος πώς  ο Τζόκοβιτς θα άλλαζε γνώμη.

 «Η ίδια απίστευτη αποφασιστικότητα που είδα να κερδίζει τόσους πολλούς  αγώνες μπορεί να είναι ευάλωτη με το πείσμα του» πρόσθεσε ο Μπέκερ. «Θα κάνει ο Νόβακ αυτό το βήμα; Δεν είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει. Είναι απίστευτα δυνατός, με πολύ σταθερές πεποιθήσεις. Εάν δεν το κάνει, τότε σε 10 χρόνια θα το κοιτάξει πίσω και θα συνειδητοποιήσει ότι έκανε ένα λάθος».

Πηγή: newsbeast.gr